S kolegi in traktorjem je na varno spravil 22 otrok, a se nima za junaka

15. 9. 2023
Deli

V tokratnem podkastu navdiha Borut Pahor gosti gasilca Sandija Zajca, ki je postal znan po tem, da je med nedavnimi poplavami iz vrtca reševal otroke.

Sandi Zajc je prostovoljni gasilec iz Mengša, čigar fotografija reševanja otrok iz vrtca je obšla Slovenijo in svet. Borutu Pahorju je natančno opisal, kako je potekal tisti dan in kako je potekalo reševanje, hkrati pa sta se dotaknila tudi njegove tragedije, ko mu je ujma odnesla praktično vse.

Ob tem je nekdanji predsednik ugotovil, da tudi junaki jokajo, a je gasilec hitro dodal, da se sam ne počuti kot junak in da če je junak on, so junaki tudi vsi njegovi kolegi.

Sicer pa se v prostem času rad odpravi iz Ljubljane na morje, in to kar s kolesom.

Vabljeni na Metroplay, kjer si lahko ogledate vse epizode Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Naš nekdanji predsednik republike se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci, ki so na svoji poti ustvarili neprecenljive zgodbe, vredne preučevanja. Je nefiltrirano potovanje skozi njihove izkušnje, o odkrivanju njihovega potenciala, preseganju ustaljenih okvirjev in ustvarjanju izpopolnjenega življenja.

Vsebino omogoča Mastercard®.

 

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak