Poglejte avtomobilsko Godzillo, za katerega so porabili kar 2.000 ur in milijon dolarjev

4. 12. 2023 | Nika Arsovski
Deli

 Avtomobil vam bo bodisi všeč za znoret, ali pa najbolj nesmiselna naložba vseh časov… 

Nissan GT-R Godzilla je avtomobil, ki opraviči svoj sloves. Pozlačeni avtomobil je namreč nekaj najbolj edinstvenega, kar je kdaj ugledala cesta.

Pod njegovo predelavo se podpisuje tuning podjetje Kuhl Japan, avtomobil pa je bil prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Tokiu.

Kuhl Japan

In kaj je na avtomobilu tako posebnega, poleg več kot očitnega? Za njegovo pozlatitev so v podjetju potrebovali kar 2.000 ur dela, investicija pa jih je stala milijon dolarjev.

Vsak karoserijski del so nadomestili s tistim iz steklenih vlaken, ki so ga nato pozlatili in vanj ročno vgravirali vzorce.

Poleg divjega videza so v podjetju poskrbeli tudi za zmogljivost. Namestili so twin-turbo V6 motor s skoraj 600 kW (800KM). Poleg omenjene pozlačene različice pa je na voljo tudi srebrna.

Gre za razstavni avtomobil, ki v resnici ni naprodaj. Tudi če bi bil, si predstavljamo, da bi nas njegova vrednost vrgla na zadnjico.

Preberite še: Koliko časa se lahko še peljete, ko se prižge lučka za rezervo? Odvisno, kaj vozite ...

BONUS VIDEO: Prisluhnite najbolj zanimivim izkušnjam dveh izvrstnih slovenskih dirkačev!

Novo na Metroplay: V avtomobile prihaja Chat GPT, zavrača se elektriko in kaj se dogaja s cenami? | Jaka Drozg in Aljaž Seljak