Pokojni Ken Block bi bil še kako ponosen: poglejte, na kakšen način se bo dirkaški legendi poklonila njegova hči

Komaj 16-letna hči pokojne dirkaške legende bo nastopila na tej sloviti dirki, za to priložnost pa je izbrala prav poseben avtomobil …

Pokojni Ken Block bi bil še kako ponosen: poglejte, na kakšen način se bo dirkaški legendi poklonila njegova hči (foto: Profimedia) Profimedia
10. 5. 2023

Štirje meseci so minili od smrti legendarnega Kena Blocka, ki je s svojim delom močno zaznamoval avto-moto šport. Poleg uspešne dirkaške kariere je ustanovil tudi več podjetij, vezanih na avtomobilizem in motošport, tudi Hoonigan Racing Division.

V sklopu le-te je zasnoval prav poseben dirkalnik, simpatično poimenovan Honnipigasus.

Gre za pravo pošast, katere osnovo predstavlja Porsche 911 in je ustvarjena za gorske dirke, kakršna je tudi Pikes Peak. In prav po tej progi se bo poleti zapodila Blockova 16-letna hčerka Lia.

Dekle se bo spopadlo z ikonično progo Pikes Peak International Hill Climb, in sicer za volanom dirkaške pošasti, ki jo je zasnoval njen oče. Zakaj pošasti? Kako drugače pa bi imenovali dirkalnik z dvojnim turbopolnilnikom, ki razvije 1400 KM (1043 kW).

S to gesto se želi Lia pokloniti pokojnemu očetu, čigar smrt je na začetku leta pretresla avtomobilistično javnost.

Rožnata livreja je poklon ikoničnemu Porscheju 917/20, ki so ga zaradi edinstvene barve prikladno poimenovali Pink Pig (v prostem prevodu Rožnati pujs).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lia Block (@liakblock)

»Letos junija se bom udeležila mednarodnega vzpona na Pikes Peak 2023,« je na svojem Instagramu zapisala Lia in nadaljevala:

»Navdušena sem, da grem na goro v tej nori pošasti in se spopadem z legendarno goro.«

Jabolko očitno ni padlo daleč od drevesa.

Kot je Lia poudarila v svoji objavi, ne bo sodelovala v tekmi s časom, a ob tem ni izključila možnosti, da ne bi nekoč resnično sledila očetovim stopinjam: »Mogoče se bom le ogrevala za prihodnje podvige …?«

Preberite še: Na dražbi se je znašel tank iz osmega dela franšize Hitri in drzni; po vložku sodeč gre za pravo "kupčijo"