Pokukajte v garažo ameriškega predsednika (marsikateremu konjičku se je zavoljo funkcije bil primoran tudi odreči)

Morda se na prvi pogled ne zdi, a ameriški predsednik Joe Biden je velik ljubitelj jeklenih konjičkov. Preden je postal predsednik se je namreč lahko pohvalil z zavidanja vredno kolekcijo avtomobilov, z nastopom predsedniške funkcije pa je obdržal le redke. 1967 C2 Corvette Stingray ima v Bidnovi garaži prav posebno mesto.

Pokukajte v garažo ameriškega predsednika (marsikateremu konjičku se je zavoljo funkcije bil primoran tudi odreči) (foto: Detroit Free Press) Detroit Free Press
14. 4. 2022

Joe Biden je odraščal z avtomobili, saj je bil njegov oče lastnik največje Chevroletove poslovalnice v zvezni državi. Tudi to je botrovalo temu, da ga ljubezen do jeklenih konjičkov spremlja še danes. Temu primerna je bila tudi njegova kolekcija avtomobilov. Kot je pred leti izdal v You Tube posnetku, ki ga je oblikoval skupaj z Jay Lenom, je bil vsako leto deležen novega avtomobila. Prav po zaslugi očetovega poklica se je vsako leto vozil z novim avtomobilom.

Že v mladosti je oboževal hitrost, tudi danes ni nič drugače. Kot ponosni lastnik C2 Corvette Stingray letnik 67' je tako svojega jeklenega lepotca večkrat odpeljal tudi na malce hitrejšo vožnjo. Kot je priznal Lenu je dosegel tudi hitrosti do 245 km/h.

V garaži ima prav posebno mesto

Prav Corvetta Stingray letnik 67' je najbolj markanten avtomobilski predstavnik v Bidnovi garaži, predsednik pa si jo lasti že od samega začetka. Oče mu jo je podaril za poročno darilo in vse odtlej ima v garaži prav posebno mesto. Čeprav je potrebovala precej ljubezni, da so jo v zadnjem času postavili nazaj na cesto, dandanes brezhibno deluje. Za to sta zaslužna Bidnova sinova, ki sta očeta s popravljenim avtomobilom razveselila za božič.

Kljub temu predsednik tudi dandanes ne sede prav pogosto za njen volan. V resnici si težko vzame čas že enkrat letno. Prav zato jo je, če velja verjeti govoricam, imel Biden po izvolitvi namen prodati. Po spletu je tako zaokrožil oglas, z zneskom 1,2 milijona ameriških dolarjev, ki pa je bil hitro tudi umaknjen. Corvetta je dandanes varno spravljena v garaži v Delawaru, Biden pa je priznal, da ob pogledu nanjo vsakič pomisli na svojega očeta in pokojnega sina Beauja.