Policija stopila na prste tatovom, ki so ukradli kar 45 starodobnikov

9. 6. 2024 | Nika Arsovski
Deli
Policija stopila na prste tatovom, ki so ukradli kar 45 starodobnikov (foto: Ontario Provincial Police)
Ontario Provincial Police

Gre za avtomobile v skupni vrednosti kar 3 milijona dolarjev.

Jekleni konjički so šibka točka številnih, lastniki pa so še toliko bolj navezani na svoje starodobnike. Ti so pogosto del avtomobilske zapuščine in plod številnih odrekanj ter potrpežljivosti pri obnovi, zato jih njihovi lastniki cenijo še toliko bolj. Novica, ki prihaja z druge strani Atlantika je tako razveselila marsikoga, le nepridipravov ne.

Skupna vrednost 3 milijone dolarjev 

Kanadska policija je pred dnevi odkrila pomembno najdbo in sicer kar 45 ukradenih starodobnikov v skupni vrednosti 3 milijone dolarjev. Najdba seveda ni naključje. V zadnjem času so namreč policisti zabeležili porast tatvin ukradenih starodobnikov in sprožili preiskavo. Po anonimnem namigu, ki jih je vodil do province Ontario, koder sta dva moška hranila ukradene starodobnike, so skupaj zasegli kar 45 vozil vrednih nekaj milijonov.

Ontario Provincial Police

V zadnjem času smo pogosto pisali o zapuščenih starodobnikih, ki so samevali v skladiščih in skednjih, tokrat pa ne gre za avtomobile, ki bi jih nekdo pozabil, temveč so bili ukradeni. Pretežno gre za vozila ameriškega porekla kamor sodijo tudi številni Chevroleti in celo Ford Roadster iz leta 1932. Med zaseženimi vozili je tudi več Corvett prve generacije, pa tudi tovornjak Ford F-1.

V zadnjem času se je v Kanadi močno povečalo število avtomobilskih kraj, po grozljivi statistiki pa je avtomobil ukraden vsakih pet minut. Ker starodobniki nimajo vgrajenih naprednih identifikacijskih metod, jih je praviloma težje izslediti.

»Težje jih je prepoznati. Novejši avtomobili imajo veliko več identifikacijskih orodij,« je za The London Free Press dejal detektiv Scott Wade.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu