Milijonski superšportnik sameva in propada v zapuščenem salonu. In to v dobri družbi ...

11. 4. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Vrednost avtomobilov v normalnem stanju je kar okoli dveh milijonov evrov.

Zadnje čase odkritja zapuščenih super avtomobilov ali skednjev, polnih starodobnikov, niso nikakršna redkost več. YouTuber Gordon Cheng se podpisuje pod enega zadnjih odkritij in sicer v mestu Dongguan na Kitajskem. Mladenič je namreč odkril star avto salon, v katerem so kar 12 let samevali trije nič kaj poceni superšportniki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gordon Cheng (@effspot)

Cheng je sicer znan po tem, da rad objavlja posnetke visokozmogljivih avtomobilov. Ti največkrat svojo zmogljivost pokažejo na cesti, tokrat pa je s svojimi sledilci delil veliko odkritje.

Med raziskovanjem mesta Dongguan, kjer je umeščen velik del kitajske industrije, je našel prodajni salon z logotipoma Ferrarija in Maseratija. V notranjosti so bili obledeli plakati, povešeni kavči in razpadajoči stropovi, pa tudi trije zapuščeni jekleni konjički. 

You Tube

V zapuščeni stavbi na Kitajskem, kjer je nekoč deloval avto salon, so tako samevali Porsche Carrera GT, Ferrari 575 Superamerica in Chevrolet Corvette Z06. V tem salonu so namreč svoj čas prodajali predvsem Ferrarije in Maseratije, očitno pa tudi druge superšportnike.

Avtomobili so bili ob odkritju odlično ohranjeni in več kot očitno nedotaknjeni, medtem ko jih je v 12 letih samevanja prekrila debela plast prahu. 

Porsche Carrera GT, Corvette Z06 in Ferrari 575 Superamerica

Porsche Carrera GT je med zbiratelji in avtomobilskimi navdušenci visoko cenjen avtomobil, zato ni čudnega, da ga redno v svoje zbirke uvrščajo tudi zvezdniki. Eden takšnih je Tiger Woods. Izdelanih je bilo le 1.270 avtomobilov, od tega le trije v rdečem odtenku "Zanzibar Red Metallic".

Prav tako redek je tudi Ferrari 575 Superamerica, saj obstaja le 599 primerkov. Model z ročnim menjalnikom, kot je ta v zapuščenem salonu, pa je le eden izmed 43-ih takšnih. Potem je tu še svetlo rumen Chevrolet Corvette Z06 s 7,0-litrskim motorjem LS7 V8, ki proizvede 377 kW. 

You Tube

In zakaj bi kdo pustil samevati tri ikonične lepotce? Kot je omenjeno v posnetku obstaja sum, da je lastnik avtosalona pobegnil pred roko pravice ob stečaju, za seboj pa je pustil salon in njegovo vsebino.

V 12 letih zaradi birokratskih zapletov avtomobili še niso uspeli rešiti teh avtomobilov. Celo Porsche Kitajska je poskusil srečo, da bi Carrero GT rešil iz ujetništva, a neuspešno.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel