Porsche je prenovil svoj logotip, lahko vi opazite razliko?

Znamka letos obeležuje posebno obletnico in ob tem pripravlja tudi posebno izvedenko kultnega modela 911.

Porsche je prenovil svoj logotip, lahko vi opazite razliko? (foto: Porsche) Porsche
1. 6. 2023

Znamka letos obeležuje 75. obletnico svojih športnih avtomobilov - njihov prvi je bil model 356 in izdelali so jih okoli 76.000. Porsche naj bi zelo kmalu predstavil tudi posebno izvedenko svojega najprepoznavnejšega modela. 911 ST bo v liniji  heritage nasledil 911 Sport Classic. Ob tej priložnosti pa so Nemci tudi osvežili svoj grb.

Dolga tradicija

Porschejev logotip je enak že od njihovega začetka, so ga pa skozi zgodovino nekajkrat posodobili in "popravili". To so storili tudi sedaj, oblikovalci pa so se s popravki ukvarjali kar 3 leta.

Kje je razlika?

Spremembe so minimalne. Grb je zdaj na vrhu širši in spodaj ožji, kar mu daje bolj dinamično obliko. Malce so spremenili tudi teksture, vse je zdaj bolj gladko, razen rdečih črt, ki imajo teksturo satovja. Rojstno mesto znamke je zdaj zapisano v črni barvi, žrebec pod njo pa je bil izrisan popolnoma na novo. Vse je drugače, ampak še vedno konsistentno. Logotipa niso želeli radikalno spremeniti, ampak ga le osvežiti in bogato dediščino znamke povezati z njeno prihodnostjo.

Ta 65-letna televizijska voditeljica je nora na Porscheje, njene avtomobilske zbirke pa se nihče ne bi branil

 

911 ST

Novo izvedenko naj bi razkrili 8. junija - na dan, ko je bil registriran prvi Porsche. Njegova osnova naj bi bil 911 GT3. Če je to res, ga bo poganjal 4-litrski šestvaljnik, o moči in navoru ter menjalniku pa težko ugibamo. Verjetno bo število izdelanih vozil omejeno, kot je bilo pri izvedenki Sport Classic, in vsi bodo hitro razprodani.

Fotografije: promocijsko gradivo

Preberite še: V enem samem letu so mu ukradli 5 avtomobilov, zato se ta slavni igralec dandanes naokrog prevaža kar s …