Pozor! Plastenka z vodo vas lahko spravi ob vaš avto! (VIDEO)

Previdno v prihajajočih poletnih mesecih!

Pozor! Plastenka z vodo vas lahko spravi ob vaš avto! (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
31. 5. 2023

Poletje je pred vrati! Dopusti, morje, dolgi topli večeri in obilica toplih sončnih žarkov. Ti pa so lahko tudi nevarni, ne le za našo kožo, ampak tudi za avtomobil, če na neposrečenem mestu v avtomobilu pustimo na prvi pogled povsem nedolžen predmet.

Kot povečevalno steklo

Plastenka oziroma steklenica z vodo ali katero drugo dovolj prosojno tekočino lahko deluje kot povečevalno steklo oziroma konveksna leča, ki močne sončne žarke zbira v eni točki. To pa lahko vodi tudi do požara.

Previdno!

Če imamo nekaj smole, se lahko položaja sonca in plastenke poklopita tako, da je goriščna točka leče točno na površini notranjosti našega avtomobila. Sonce je opoldne dovolj močno, da bo vnelo podlago temne barve in če tega ne boste opazili dovolj hitro, lahko vaš avtomobil zgori do tal.

Pasja vročina

Sonce pa ni nevarno le za avtomobil, ampak tudi za vse, kar je v njem. Na poletni dan, ko je zunaj 32 stopinj Celzija, se lahko v eni uri in pol notranjost avtomobila zagreje tudi do skoraj 60 stopinj Celzija. Zato v avtomobilu ne puščajte dezodorantov, gaziranih pijač  in česa podobnega, sploh pa v razgreti pločevini ne puščajte otrok in hišnih ljubljenčkov!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bellbobangins (@goodboysoutwindows)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: V enem samem letu so mu ukradli 5 avtomobilov, zato se ta slavni igralec dandanes naokrog prevaža kar s …

Priporočamo tudi: Ta 65-letna televizijska voditeljica je nora na Porscheje, njene avtomobilske zbirke pa se nihče ne bi branil

Zapletena, a logična rešitev. Tankaš bencin in se pelješ na elektriko: