Presenečeni boste, ko boste videli, kaj vse vozi Tom Cruise

Ameriški filmski igralec Tom Cruise velja za enega najuspešnejših Hollywoodskih igralcev, ki pa hitre jeklene konjičke ne vozi le pred kamerami, temveč tudi v zasebnem življenju. Igralec je namreč lastnik zavidanja vredne zbirke avtomobilov, v kateri najdete tudi japonske dirkalne avtomobile in ameriške klasike.

Presenečeni boste, ko boste videli, kaj vse vozi Tom Cruise (foto: Profimedia) Profimedia
15. 7. 2022

»Občutim veliko potrebo, potrebo po hitrosti,« je v legendarnem Top Gunu iz 1986 dejal Tom Cruise, velik ljubitelj adrenalina in hitrosti. Igralec znan po vrsti akcijskih vlog in dejstvu, da sam izvaja drzne vragolije na snemanjih, tudi v vsakdanjem življenju ne prisega na dolgčas. Temu primerna je tudi njegova garaža. Cruise, ki je pred dnevi dopolnil 60. let, je doslej za letala, motorje, helikopterje in avtomobile zapravil že lep delež svojega prigaranega premoženja. Prepričali so ga tudi številni jekleni lepotci, ki jih je vozil pred kamero, kasneje pa so končali v njegovi garaži. Poglejmo si nekaj najbolj zanimivih.

Buick Roadmaster

V prizoru filma Rain Man se Dustin Hoffman in Tom Cruise vozita v Buick Roadmasterju, ki je slednjega tako navdušil, da si je primerek omislil tudi za lastno garažo. Uporabljal ga je predvsem za izlete po vsej državi, izbral pa je avtomobil z letnico 1949.

Chevrolet Corvette C1

Točno to, kar bi pričakovali, da v resničnem življenju vozi Maverick. Cruise je izbral Corvetto C1 z letnico 1958, ki ima v njegovi garaži prav posebno mesto. Corvetta, ki je v lasti igralca, je v privlačni modri barvi s srebrno-modro usnjenimi sedeži.

Dodge Colt 

Dodge Colt je v igralčevem življenju odigral pomembno vlogo. Ker je Tom odraščal v revni družini, se je ob opravljenem vozniškem izpitu s težavo dokopal do rabljenega Dodge Colta. Avtomobil, pod katerega se je podpisal Mitsubishi, je Toma popeljal tudi v New York, kjer se je udeležil prvih avdicij in se preživljal z natakarskim poklicem.  

Preberite si še: Rusi našli rešitev za avtomobilsko industrijo? Obeta se čezmejno sodelovanje

Porsche 928

Eden prvih igralčevih filmov je bil Risky Business, v katerem je sedel za volan prekrasnega Porscheja 928, ki je kasneje končal v jezeru Michigan. Nekaj let po koncu snemanja so avtomobil za 40 tisoč dolarjev prodali na dražbi, Tom pa si je omislil svojega z letnico 1979.

Porsche 911 (993)

Velik ljubitelj nemške avtomobilske znamke Porsche je imel v lasti tudi vrsto 911, največ časa pa je brez dvoma preživel v svojem Porscheju 993 z letnico 1996.

Saleen S281 Ford Mustang

Tom Cruise oz. njegov lik Ethan Hunt v Misiji nemogoče III sede za volan prekrasnega Forda Mustanga Saleen S281. Igralec se je v avtomobil tako zaljubil, da si je enega omislil tudi za lastno zbirko. Z njim pa se je pripeljal tudi na premiero filma na Manhattanu.