Prestižne avtomobilske znamke si manejo roke, v letu 2022 so padali rekordi prodaje

Bogati bogatijo, reveži pa  …

Prestižne avtomobilske znamke si manejo roke, v letu 2022 so padali rekordi prodaje (foto: Profimedia) Profimedia
14. 1. 2023

Svetovni avtomobilski trg se dandanes sooča s številnimi težavami, a obstajajo avtomobilski proizvajalci, ki so v letu 2022 dosegli rekordne prodajne rezultate. 

V Bugatiiju si bodo leto 2022 zapomnili tudi po rekordni prodaji, najboljši v sodobni zgodovini prestižne znamke. V minulem letu so strankam po vsem svetu namreč dostavili kar 80 hiperšportnih vozil.

Med temi vozili je bil tudi štiristoti Bugatti Chiron, pa tudi vseh deset primerkov Centodieci.

»Kot vse prvorazredne mednarodne luksuzne znamke, ki tekmujejo na najvišji ravni oblikovanja in odličnosti delovanja, se je tudi Bugatti leta 2022 srečal z različnimi izzivi,« je povedal predsednik Christophe Piochon in dodal:

»Ampak z ekipo, ki ji ni para v smislu talenta, strasti in predanosti, se je Bugatti s temi izzivi brez težav spopadel in ustvaril ter uresničil vznemirljive priložnosti.« 

Poleg rekordne prodaje v 2022 je prestižna francoska znamka v minulem letu odprla tudi več novih prodajnih salonov ter še razširila svoj doseg.

Letos bodo nadaljevali v tem duhu, saj želijo svoj položaj na trgu še okrepiti. Sploh v sodelovanju z znamko Rimac (Bugatti Rimac). 

Roke si manejo tudi pri Rolls-Royceu

Tudi pri Rolls-Royceu so v 2022 zabeležili rekordno leto poslovanja, saj so prodali rekordnih 6021 vozil. Znamka je tako prvič v 118-letni zgodovini dobavila več kot 6000 vozil v enem letu.

Največ vozil je romalo na Bližnji vzhod, v Evropo, ZDA pa tudi v Azijo, na vseh omenjenih trgih pa so pri znamki zabeležili največji medletno rast prodaje.

Močno je naraslo povpraševanje na Kitajskem, tako je država postala drugi največji trg za omenjeno znamko. Prvi ostaja ameriški trg. Podjetje s sedežem v Goodwoodu je zabeležilo rekordno prodajo tudi v Veliki Britaniji in Nemčiji.

Kupci so za svoje vozilo Rolls-Royce v povprečju odšteli pol milijona ameriških dolarjev, najbolj prodajan model pa ostaja Cullinan

Preberite si še: Georgina zna poskrbeti za Ronaldovo dobro voljo, to razkošno vozilo mu je poklonila za božič

»Leto 2022 je bilo pomembno za Rolls-Royce Motor Cars. Ne samo, da smo svetu razkrili Rolls Royce Spectre, naš prvi povsem električni serijski model, temveč je bilo to tudi leto, v katerem smo prvič v zgodovini dobavili več kot 6000 vozil. Toda prodaja ni naše edino merilo uspeha, nismo in nikoli ne bomo množični proizvajalci,« je rezultate minulega leta komentiral Torsten Muller-Otvos, izvršni direktor Rolls-Roycea.