Preverite, kdo je slavni lastnik brutalne Lamborghinijeve jahte

11. 8. 2022 | Nika Arsovski
Deli
Preverite, kdo je slavni lastnik brutalne Lamborghinijeve jahte (foto: Profimedia)
Profimedia

So jahte in so Lamborghinijeve jahte. Tako kot jekleni lepoti prestižne avtomobilske znamke, se tudi jahte lahko pohvalijo z neverjetnimi karakteristikami, zaradi katerih so ljudje pripravljeni odšteti nore vsote denarja. Za Lamborghinijevo jahto Tecnomar 63, katere navdih je bil sam hibridni Sián FKP 37, je ta mega zvezdnik odštel slabe 4 milijone dolarjev.

Lamborghinijeva jahta Tecnomar 63 se je pred tedni zasidrala v Monaku, kjer se je svetovna smetana zbrala ob dirkaškem vikendu F1.

V kneževini ne manjka prestižnih jaht in avtomobilov, kljub temu pa je strupena jahta italijanskega proizvajalca močno izstopala. To je tudi njen namen, česar se dobro zaveda tudi njen lastnik, razvpiti MMA zvezdnik Conor McGregor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

Vse prej kot skromni Irec, se zadnja leta pogosto uvršča med največje športne zaslužkarje. Njegovemu premoženju primerna je tudi flota njegovih vozil in plovil, med katerimi izstopa Lamborghinijeva jahta Tecnomar 63, ki jo je navdihnil hibridni super športni avtomobil Sián FKP 37.

Tudi sicer ima jahta veliko podobnosti s štirikolesnimi lepotci, mogočna streha po obliki spominja na Lamborghinijeve roadsterje, njena funkcija pa ni le zaščita pred soncem, temveč je tudi aerodinamične narave.

»The supercar of the sea« (op. Super morski avtomobil) je naziv, ki ga je prestižni jahti dodelil kar njen lastnik, slavni irski borec.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

S tem je naslovil tudi dva V12 turbo motorja, ki poganjata lepotico, katere končna hitrost je kar 111 km/h. Kljub slavi, pa je tudi sam moral na prestižno jahto čakati kar leto dni, saj si je zaželel še vrsto personaliziranih funkcij in dodatkov. Ti so ga po podatkih na spletu stali še pol milijona dolarjev.

Preberite si še: Kakšno razkošje! Ta avto vozi Jan Plestenjak

Za jahto, proizvedeno pri naših zahodnih sosedih, je sicer potrebno odšteti 3.5 milijona dolarjev. Vključno z dodatki pa je McGregor za jahto plačal slabe 4 milijone dolarjev. 

Ime Lamborghini sicer med ljubitelji prestižnih plovil nikakor ni neznano. Že ustanovitelj znamke, Ferrucio Lamborghini je namreč v svoj primerek prestižne Rive Rivarame daj vgraditi par 12-valjnikov svoje znamke, Lamborghinijevi motorji pa so dobro poznani tudi v svetu tako imenovanih off-shore čolnov in katamaranov.