Preverite najbolj poseben avtomobil v 2.5 milijona vredni kolekciji Jamesa LeBrona (še bolj nora je njegova poslikava)

Zvezdnik NBA ima v svoji garaži nekaj zavidanja vrednih avtomobilov. Njegovo kolekcijo, ki jo sestavlja 15 luksuznih jeklenih lepotcev, v grobem ocenjujejo na 2.5 milijonov. Med vsemi pa izstopa tale avtomobilski dragulj.

Preverite najbolj poseben avtomobil v 2.5 milijona vredni kolekciji Jamesa LeBrona (še bolj nora je njegova poslikava) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 6. 2022

James LeBron ne potrebuje dodatne predstavitve. Zvezdnik NBA, ki je s svojim mojstrstvom močno zaznamoval zadnji dve desetletju v košarki, pa je v prostem času velik zbiratelj avtomobilov. Pa to ne kakršnihkoli. V »pleh« je namreč košarkar pretopil lep del svojega premoženja, njegovo kolekcijo avtomobilov pa sestavljajo lepotci, katerih cene se gibljejo med 20 tisoč in 600 tisoč dolarji. Eden bolj dostopnih avtomobilov je obnovljeni Chevrolet Impala, katerega cene se gibljejo med 25 in 30 tisoč evri.

V LeBronovi garaži najdete tudi nadvse priljubljenega Chevyja Camara SS letnik 2010 v beli barvi z nekaj črtnimi poudarki. Kot velik ljubitelj hitrosti se je LeBron odločil tudi za Ferrarija F430 in Ferrarija 458 Spider, v svojo garažo pa je postavil tudi Dodge Challengerja SRT v modro-beli barvi.

Dvema italijanskima lepotcema družbo dela še Ferrari 599 z več kot 600 konjskimi močmi (in končno hitrostjo do 340 km/h) in pa Porsche 911 Turbo S. V košarkarjevi zbirki ne manjka niti luksuza, tega utelešata Bentley Continental GT in Mercedes-Maybach S650. Razred zase pa sta Mercedes-Maybach 57S z registrsko oznako »KNG OF OH« (op. King of Ohio) in pa Rolls-Royce Phantom. S tem kolekcije še zdaleč ni konec, je pa LeBron velik ljubitelj luksuza, kar se kaže tudi v izbiri ostalih avtomobilov. Kot ambasador avtomobilske znamke KIA ima tako v lasti tudi K900.

Lamborghini Aventador Roadster

Ob petnajsterici avtomobilskih biserov je težko izbrati enega samega, vseeno pa izstopa Lamborghini Aventador Roadster, za katerega je moral košarkar seči najgloblje v žep. Vrednost Lamborghinija je ocenjena na 670 tisoč dolarjev, v lepotcu pa se skriva 6.5-litrski V12 motor, ki za dosego 100 km/h potrebuje pičle tri sekunde.  

Številnim zvezdnikom ni dovolj, da postanejo lastniki prestižnih avtomobilov, temveč jih želijo z edinstvenimi poslikavami narediti še bolj unikatne. Tudi LeBronov Lamborghini je vse prej kot običajen Lamborghini. Košarkar se je namreč odločil, da ga poslika s sredozemskim rastjem v zelenih in rožnatih tonih. To ni naključje. Poslikava se namreč ujema s tisto na košarkarskih čevljih, ki jih je LeBron ustvaril v sodelovanju z Nikeom - LeBron X1 Everglades Kings Pride