Preverite, v katere avtomobile je boksarski as Muhammad Ali pretopil velik del svojega bogastva

Morda vam ime Cassius Marcellus Clay jr. na prvi pogled ne zveni znano, zato pa je bolj zveneče Cassiusovo novejše ime – Muhammad Ali. Največjega boksarja vseh časov, trikratnega svetovnega prvaka težke kategorije niso privlačile le lovorike, temveč tudi blišč in glamur prestižnih avtomobilov. Oglejte si to noro zbirko!

Preverite, v katere avtomobile je boksarski as Muhammad Ali pretopil velik del svojega bogastva (foto: Profimedia) Profimedia
21. 9. 2022

Muhammad Ali je živel svojemu stažu in bogastvu primerno. Prestiža se nikdar ni branil, kar nakazuje tudi njegova zbirka avtomobilov.

V njej najdete Alfa Romeo Spiderja (1976), Rolls-Royca Silver Shadow (1970), Cadillaca Eldorado (1969) in Mercedes-Benz 220S Golden Angel Wing (1959). Prav slednji je bil eden najbolj edinstvenih, leta 2014 na dražbi pa je za dober milijon našel novega lastnika.

Rolls-Royce Silver Shadow

Rolls-Royce Silver Shadow kabriolet, ki je pripadal Muhammadu Aliju je bil resnično nekaj posebnega. Avtomobil z letnico 1970 je bil eden izmed 272-tih, prirejenih za levičarje in v tistem času brez dvoma eden najdražjih na trgu.

Ali, v tistem času še Cassius Clay si je avtomobil kupil leta 70', ob praznovanju obnovljene boksarske licence.

To so mu namreč ameriške oblasti, za časa vietnamske vojne, v kateri se boksar ni želel boriti, za obdobje petih let odvzele. Le nekaj tednov pred eno najpomembnejših borb svojega življenja, še danes znano pod imenom »The Rumble In The Jungle« se je tako počastil z legendarnim Rollsom, za katerega je tisti čas odštel 16 tisoč ameriških dolarjev (danes 105 tisoč).

Več kot dve toni težka pošast je bila opremljena s 6.75-litrskim motorjem V8, s končno hitrostjo nekaj manj kot 200 km/h.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OC ™ (@onlyclassy)

Alfa Romeo Spider

V času bivanja v Chicagu je Ali svojo soprogo Veronico želel presenetiti z novim avtomobilom. V začetku je razmišljal o novem Rolls-Roycu, nato si je premislil in se osredotočil na Mercedes-Benza SL.

Na žalost pa so bili ti povsem razprodani, česar tudi z zvezdniškim statusom ni bilo mogoče spremeniti. Kot alternativo so mu predlagali Alfa Romeo Spiderja serije II, ki je Aliju v hipu padel v oči. Na žalost pa njegova soproga ni znala voziti z ročnim menjalnikom, zato je avto velik del časa preždel v garaži.

Mercedes-Benz Golden Angel Wing

Avtomobil okrašen s kar 270-imi dragocenimi kamni in 23-karatnim zlatom je bil utelešenje prestiža na štirih kolesih. Avtomobil je bil sprva v lasti kraljeve družine, kasneje pa ga je bogati oboževalec podaril boksarski legendi.

Preberite si še: Oglejte si pošastno limuzino Vladimirja Putina, ki je odgovor na ameriškega predsedniškega Cadillaca

Vintage Mercedes Benz z letnico 1959 s šestvaljnim bencinskim motorjem, štiristopenjskim ročnim menjalnikom in sistemom za vžig s pritiskom na zagon je bil za tisti čas nekaj resnično posebnega, z dragimi kamni ali brez.

Razkošni avtomobil je bil še pred časom ocenjen na 1.5 milijona ameriških dolarjev.