Prvi Red Bull Samo Gas je mimo, zmaga je šla v roke domačinu Bradašklji

Izmed 125 tekmovalcev je s progo najhitreje opravil Matej Bradašklja, Filip Flisar je bil po padcu v zadnji vožnji peti.

Prvi Red Bull Samo Gas je mimo, zmaga je šla v roke domačinu Bradašklji (foto: Red Bull) Red Bull
9. 4. 2018

Zima se poslavlja, v njenih zadnjih izdihljajih pa se je pod okriljem Red Bulla in s 'pomočjo' našega najboljšega tekmovalca v smučarskem krosu Filipa Flisarja zgodila prav zanimiva smučarska dirka z imenom Red Bull Samo Gas. Flisar ni bil ravno v pomoč tekmovalcem. Njihovi nalogi sta bili namreč spust in beg po progi za smučarski kros, priljubljeni Štajerec pa bi jih moral na poti do cilja dohiteti in prehiteti.

Prireditve se je udeležilo 125 tekmovalcev, od katerih se jih je 26 nato uvrstilo v finalno vožnjo. Tako kot prej so tudi v zadnji vožnji vsi tekmovalci nastopili skupaj in z nekajsekundno prednostjo pred Flisarjem. Ta je bil pri lovljenju najboljših precej uspešen, a najboljših štirih mu vseeno ni uspelo ujeti. Najboljši med njimi je bil tako Matej Bradašklja, sicer eden od najboljših slovenskih smučarjev prostega sloga, ki teren na Kaninu zelo dobro pozna, saj je na njem skoraj odraščal. Pred Flisarja so se nato uvrstili še Kevin Berginc, Martin Kuhar in Jure Bokal, ki je zasedel četrto mesto.

Bi se pa dirka lahko končala tudi precej drugače, saj je Flisar v finalni vožnji naredil napako in grdo padel. Kljub temu se mu je uspelo pobrati in v bolečinah pripeljati do cilja. Od tam ga je zdravniška ekipa poslala na opazovanje v bolnišnico, kjer pa se je izkazalo, da se ni huje poškodoval.