Razkošna jahta, ki se je usidrala tik pred Piranom, deležna vrste kritik; poglejte, zakaj ...

4. 7. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Po spletu je zakrožila fotografija jahte, za katero se zdi, da se je usidrala tik ob Piranu.

Po Facebooku je zaokrožila fotografija prestižne jahte, ki se je, vsaj kot se po fotografiji sodeč zdi, usidrala tik ob Piranu. Slovenski obali se je sicer mogoče približati kjerkoli, kjer se spoštuje razdalja, ki jo določajo plovki. Fotografija z jahto, za katero se je izkazalo, da gre za The Ritz-Carlton Yacht Collection, je kljub temu požela precej ogorčenja.

The Ritz-Carlton Yacht Collection

Prestižna zbirka jaht, združenih pod hotelsko verigo The Ritz-Carlton, je zasnovana z namenom raziskovanja svetovnih mest in znamenitosti. Elegantne linije zunanjosti dopolnjuje premišljeno oblikovana notranjost, ki združuje prefinjen občutek The Ritz-Carlton namestitev na obali z inovativno kakovostjo dizajna najbolj elegantnih jaht na svetu. Vse jahte ponujajo individualne storitve po meri gostov in razkošje ter vrsto restavracij s specialitetami najvišjega razreda.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ritz-Carlton Yacht Collection (@ritzcarltonyachtcollection)

Pred Piranom se je po komentarjih in fotografijah sodeč usidrala jahta Evrima, ki sprejme do 289 gostov. Te so nastanjeni v prostornih apartmajih s pogledom na morje, v času bivanja pa jim je na voljo široka paleta aktivnosti. V sklopu teh si lahko ogledajo tudi lepote Slovenije, od Postojne, obalnih mest pa vse do prestolnice.

Na krovu je pet restavracij in šest salonov, ki ponujajo vrsto kulinaričnih užitkov, pa tudi spa Ritz-Carlton s široko paleto poživljajočih tretmajev. »Ko ste pripravljeni na raziskovanje, je morje ali obala le nekaj korakov stran od marine Evrima. Po celodnevnih dogodivščinah se umaknite v svoj prostorni apartma in s svoje zasebne terase opazujte, kako sonce zahaja pod obzorje,« je zapisano na spletni strani prestižne verige.

Ogorčeni komentarji na Facebooku

Očitno so se gostje tokrat lahko res pobliže spoznavali z znamenitostmi slovenske obale, saj so komentatorji pod objavo menili, češ da je jahta usidrana preblizu obale. Ob tem so se spraševali, ali obstajajo zakoni, ki bi to sploh prepovedali. Spet eden izmed komentatorjev je poudaril, da gre le za napačno perspektivo, češ da je bila križarka v resnici od obale oddaljena več kot 500 metrov.

Facebook/Strunjan