Zanimive trditve nekdanjega voditelja oddaje Top Gear. Za leto 2050 napoveduje …

7. 5. 2024 | Nika Arsovski
Deli
Zanimive trditve nekdanjega voditelja oddaje Top Gear. Za leto 2050 napoveduje … (foto: Profimedia)
Profimedia

Richard Hammond je skeptičen glede elektrifikacije! Kaj pa mislite vi?

Elektrifikacija avtomobilske industrije je v polnem teku. Praktično ni znamke, ki ne bi predstavila vsaj enega električnega avtomobila. Kjub temu pa očitno zanimanje za električne avtomobile v zadnjem času upada. Vsaj tako pravijo prodajne številke.

Profimedia

Razlog za večje povpraševanje v zadnjih letih so bile tudi številne vladne subvencije, ki so deloma približale električne avtomobile širšemu številu kupcev. Vsi pa nad pospešeno elektrifikacijo avtomobilske industrije in prometa niso tako navdušeni.

Razlog: Kitajska 

Nekdanji voditelj oddaje Top Gear Richard Hammond je namreč skeptičen, ko beseda nanese na električna vozila. Kot je povedal v intervjuju za The Telegraph je prihodnost električnih avtomobilov pod vprašajem, tudi zavoljo prevlade Kitajske nad naravnimi viri. 

Profimedia

»Električni avtomobili bodo prav tako del dolgoročne zgodbe, a ob trenutni stopnji elektrifikacije, tudi če bi jo lahko ohranili – česar ne moremo, ker Kitajska zadržuje surovine, bodo do leta 2050 večino avtomobilov na cestah še vedno poganjali motorji z notranjim zgorevanjem," je povedal za The Telegraph in ob tem dodal, da je pri tem razmišljati širše in v zgodbo vključiti tudi sintetična goriva. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Who We Are Now (@whowearenowpod)

Nekdanji voditelj Top Geara sicer trenutno vodi podcast s svojo 23-letno hčerko Izzy, pred kratkim pa je zaključil finalno serijo oddaje The Grand Tour z dolgoletnima sodelavcema Jeremyjem Clarksonom in Jamesom Mayem.

Preberite še: