Rolls-Royceev kipec je postal črn

A le na posebnem primerku kabrioleta Dawn Black Badge, ki so ga na srečanju na Pebble Beach izročili njegovemu novemu lastniku, Googlovemu podpredsedniku za tehnični razvoj Benjaminu Treynorju Slossu.

Rolls-Royceev kipec je postal črn (foto: Rolls-Royce) Rolls-Royce
29. 8. 2018

Sloss in njegova žena Christine sta velika navdušenca nad avtomobili in avtomobilskimi dirkami in z dirkalnimi avtomobili GT pogosto sodelujeta na vzdržljivostnih dirkah. V njuni zbirki je tudi več dvosedežnikov v osebni rumeno-modri barvni shemi. Med njimi se je znašel tudi  Rolls-Royce Dawn, s katerim se je dnevno vozila Christine in je tudi Benjaminu postal tako všeč, da si je enega zaželel zase.

Sploh potem, ko mu je zbiralec avtomobilov Michael Fux povedal, da mu lahko v Rolls-Royceevem oddelku Bespoke Collective lahko pripravijo Dawn v barvni shemi povsem po njegovem okusu. V sodelovanju z oddelkom je tako nastal Rolls-Royce Dawn Black Badge v kombinaciji bleščeče rumene in izrazito temne modre barve, ki ga v nasprotju z drugimi avtomobili britanske znamke namesto bleščeče kovinskega krasi motno črn kipec Spirit of Ecstasy. Enaka shema se ponovi tudi v notranjosti avtomobila.