Saj ni res, pa je! Zračne blazine rešujejo življenja, a ta se ne bo sprožila, če boste pozabili podaljšati naročnino

»Airbag« vam lahko reši življenje, če ste le sproti plačevali račune za naročnino.

Saj ni res, pa je! Zračne blazine rešujejo življenja, a ta se ne bo sprožila, če boste pozabili podaljšati naročnino (foto: Klim) Klim
9. 6. 2023

Varnost je tudi na motorju ključnega pomena. Vsako sezono tudi na slovenskih cestah življenje izgubi nekaj motoristov, zato so vsaj minimalni varnostni standardi nuja.

Poleg primerne zaščitne obleke in čelade si lahko omislite tudi brezrokavnik z vgrajeno zračno blazino, ki motorista še dodatno zaščiti v primeru nezgode.

Podjetje KLIM je pred časom predstavilo jopič z integrirano zračno blazino za motoriste, ki vas zaščiti v primeru trka in zmanjša tveganje za nastanek resnejših poškodb.

Sistem Ai-1 ima vgrajeno programsko opremo, z nastavljivim algoritmom občutljivosti na trke. Kot tak se nenehno izboljšuje, kar med vožnjo in temu primero je vse prej kot poceni.

Za brezrokavnik boste namreč odšteli 399,99 ameriškega dolarja (374,24 evra), dodaten strošek pa predstavlja še modul za zaznavanje trka – 399 dolarjev (373,32 evra).

Slednjega poganja umetna inteligenca in ga je mogoče konfigurirati glede na karakteristiko ceste, po kateri se nameravate voziti (običajna cesta, teren itd.).

Če se želite izogniti visokemu prvotnemu vložku, je na voljo naročniški model brezrokavnika. Tako boste odšteli 439,74 evra, za aktiviranje zračne blazine pa mesečno še dobrih 11 evrov.

A pozor, če znesek pozabite poravnati, bo to lahko za vas usodno.

V podjetju vam namreč opravičijo 30-dnevni odlog plačila, po tem obdobju pa bo zračna blazina prenehala delovati. Vse dokler ne boste poravnali računa. Dobra novica je, da se zračna blazina ne bo izklopila sredi vožnje, če vam obdobje odloga poteče med vožnjo.

Tudi če naročnino začasno zaustavite in jo pred vožnjo pozabite ponovno aktivirati, telovnik v primeru nesreče ne bo deloval.

Preberite še: O teh znamkah sanja največ ljudi - Rezultati vas bodo presenetili!

Morda vas zanima tudi video test BMW-ja X1, ki si ga lahko v celoti preberte v novi številki revije Avto magazin: