Šarmantni George Clooney ima za hollywoodske standarde skromno zbirko vozil, v njej pa vseeno izstopajo trije posebneži

V primerjavi z drugimi zvezdniškimi zbirkami je morda garaža Georga Clooneyja skromna, kljub temu pa v njej najdete nekaj vozil, o katerih navadni smrtniki lahko zgolj sanjamo. 

Šarmantni George Clooney ima za hollywoodske standarde skromno zbirko vozil, v njej pa vseeno izstopajo trije posebneži (foto: Profimedia) Profimedia
30. 10. 2022

V Clooneyjevi garaži boste zaman iskali redke Ferrarije in hitre Lamborghinije, zato pa boste našli kar nekaj prestižnih Porschejev in super močnega pick-upa. V njegovi garaži je tudi električno vozilo, ne manjka pa niti razkošni Lexus LS.

Igralec je velik ljubitelj Porschejev, kar dokazuje tudi Porsche 911 Carrera 2 kabriolet. Temu družbo delata še močni pick-up Ford F-150 Raptor in njegovo nasprotje, električni Tesla Roadster Signature 100.

Preberite si še: Preverite, kateri znamki je že vrsto let zvest Anže Logar in katere tri avtomobilske posebneže skriva v svoji garaži

Eden tistih, ki s svojo eleganco in očarljivostjo kar najbolje povzamejo Clooneyjevo podobo v javnosti, pa je Mercedes G63 AMG. Tega si je pred časom podaril kar sam, avtomobil pa ne prepriča le z zunanjo podobo, temveč tudi 4,0-litrskim twin-turbo motorjem V8.

Zaradi dobrega vzmetenja je avtomobil pripravljen tudi na bolj divje pustolovščine, če vam ga le ni škoda. To pa še ni vse. Med vozili v igralčevi garaži je tudi ta nenavadna trojica.

Porsche 911 GT3 RS

Da je igralec resnično velik ljubitelje nemške avtomobilske znamke Porsche dokazuje tudi visoko zmogljivi Porsche 911 GT3 RS. Avtomobil s 4,0-litrskim motorjem in 530 konjskimi močmi (388 kW) nudi odlično izkušnjo vožnje, kar je eden prvih dejavnikov, ki jih ob izbiri upošteva igralec.

Avtomobil mu je ob 54. rojstnem dnevu podarila soproga Amal.  

Chevrolet Corvette C1

Zanimiva je tudi zgodba Chevrolet Corvette z letnico 1959 v Clooneyjevi garaži. To si je namreč ob prihodu na trg privoščil njegov oče Nick in takoj ko je mali George postal bolj dojemljiv za avtomobile, se je navdušil nad to avtomobilsko klasiko.

Vse odtlej sta z rdečo Corvetto nerazdružljiva, igralec pa jo ceni bolj kot vsa druga vozila v svoji garaži.

Tango T600 EV

Igralec ne skriva svoje naklonjenosti električnim vozilom, eden prvih v njegovi garaži pa je Tango T600 EV. Slednji je bil zasnovan za reševanje težav z mestnimi zastoji, kljub temu pa lahko doseže hitrost do 240 km/h.  

Clooney je bil eden prvih kupcev tega električnega vozila, zanj pa je takrat odštel kar 123 tisoč ameriških dolarjev.