Se je že začelo! Pred Šibenikom usidrana 59-metrska jahta, njen lastnik pa ta milijarder

6. 7. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Ob hrvaški obali vsako poletje plujejo najbolj luksuzne jahte sveta, letos je sezono odprla ta.

Pred Šibenikom se je pred dnevi za kratek čas zasidrala 59 metrov dolga jahta Imagine, katere vrednost je ocenjena na 30 milijonov dolarjev. Omenjena jahta je delo podjetja Trinity Yachts, prvič pa je med valove zaplula že leta 2016. Najvišja hitrost jahte Imagine je 20,0 vozlov, poganjata pa jo dva dizelska motorja Caterpillar. Jahta sicer v kar sedmih kabinah lahko namesti do 14 gostov, zanje pa skrbi 14 članov posadke.

Profimedia

Pod oblikovanje jahte se podpisuje Geoff Van Aller, Imagine pa s 59 metri sodi med 5% najdaljših jaht na svetu. V primerjavi s podobnimi jahtami je sicer njena hitrost 2,05 vozla nad povprečjem, njena najvišja hitrost pa za 3,48 vozla nad povprečjem. Jahta sicer pluje pod zastavo Kajmanskih otokov, pred dnevi pa so jo ujeli na hrvaški obali, natančneje v bližini Šibenika.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SuperYachtFan (@superyachtfan)

Če se 20 milijonov sliši veliko, to ni nič za njenega lastnika. Gre za informacijskega mogotca Serga Godina, ustanovitelja kanadskega tehnološkega podjetja CGI Group. Podjetje s sedežem v kanadskem Montrealu se ukvarja s svetovanjem na področju informacijske tehnologije (IT) in sistemsko integracijo. Po podatkih Forbes je vrednost Godina ocenjena na 2,6 milijarde evrov.

Godin je sicer velik pristaš znamke Trinity. Že pred Imagine je imel namreč v lasti njihovo jahto, le da je bila ta za slabih deset metrov krajša (50 metrov).