Se počutite nostalgično? Ta mladi par je legendarni VW spremenil v mali dom na štirih kolesih

Legendarni Volkswagnov kombi že desetletja povezujemo s svobodo, brezskrbnimi dnevi, preživetimi na cesti. Mlad ameriški par je naredil še korak več. Hannah in Hunter sta pred dvema letoma za dobrih 20 tisočakov kupila retro Westfalio z letnico 1974 in začela uživati življenje na štirih kolesih.

Se počutite nostalgično? Ta mladi par je legendarni VW spremenil v mali dom na štirih kolesih (foto: Instagram) Instagram
31. 8. 2022

Westfalia velja za simbol 60-ih let, močno povezan s hipijevskim gibanjem in simbolom svobode.

Še danes ni nič drugače, saj privlači ljubitelje spontanega načina življenja in državljane sveta, ki dom najdejo na štirih kolesih. Številni njegovo notranjost povsem predelajo in prilagodijo sodobnim trendom, mladi ameriški par pa je storil prav nasprotno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hunter & Hannah (@packthebus)

Hannah in Hunter sta pred dvema letoma naletela na Westfalio in sprejela usodno odločitev. S prihranki sta si privoščila legendarni avtomobil in ga za nekaj tisočakov malce obnovila, nato pa se vanj tudi preselila. Prav zares preselila. Pri tem sta se odločila, da ohranita njegov retro videz tudi v notranjosti.

Dolgočasno belino, ki je prej prevladovala v vozilu sta obarvala v odtenke rumene, bež in oranžne. Westfalia z letnico 1974 je dobila tudi ljubkovalno ime – Luna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hunter & Hannah (@packthebus)

Luna v dolžino meri 4,5 metra, v širino pa 1,7 metra. Strešno krilo se odpre in nudi veliko ležišče za dve osebi, saj notranjost vozila par v veliki meri uporablja za shranjevanje stvari. Poleg velikega zalogovnika za vodo in prenosnega štedilnika je tu še njuna osebna garderobna omara.  

Vozilo ima sicer tudi v originalu 32-litrski zalogovnik za vodo, katerega plastika pa je že predej dotrajana in ni najbolj primerna za pitje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hunter & Hannah (@packthebus)

V osrednjem prostoru je udoben kavč z vgrajenim prostorom za shranjevanje, zraven pa je tudi mizica, kjer ob večerih večerjata, čez dan pa se spremeni v delavni prostor.

Preberite si še: Preverite, kdo je slavni lastnik brutalne Lamborghinijeve jahte

Čeprav je mogoče kavč raztegniti v ležišče, običajno spita v strešnem delu, tega pa uporabljata za shranjevanje. V smeti  proti voznikovi kabini sta še majhen lijak za vodo in majhen kuhinjski del.