Slovenski as Jan Oblak ima v svoji garaži Porscheja, naokrog pa se največkrat prevaža s tem "običajnim" modelom SUV ...

Sicer je lastnik pošastnega Porscheja 911, a v njegovi garaži ima prostor tudi ta priljubljeni avtomobil …

Slovenski as Jan Oblak ima v svoji garaži Porscheja, naokrog pa se največkrat prevaža s tem "običajnim" modelom SUV ... (foto: Profimedia) Profimedia
20. 5. 2023

Nogometaši so pogosto lastniki najbolj zavidanja vrednih avtomobilskih zverinic in tudi v primeru Jana Oblaka je tako.

Že pred časom so namreč slovenskega reprezentančnega vratarja, sicer člana Atletica iz Madrida, opazili za volanom prekrasnega Porscheja 911 Turbo.

Več kot 150 tisočakov vredna avtomobilska pošast je v garažah številnih športnih zvezdnikov, očitno pa se ji ni uspel upreti niti Jan.

A pogosteje kot s Porschejem se naokrog prevaža s Hyundaiem Tucsonom.

Da, prav ste slišali. Korejski avtomobilski gigant Hyundai je namreč že od leta 2018 sponzor madridskega Atletica, v ta namen pa so nogometnemu klubu poklonili floto vozil Tucson, sicer enega najbolj priljubljenih modelov SUV.

A nogometaši do ključev niso prišli tako zlahka.

V Hyundaiu so jim namreč pripravili poseben izziv, s pomočjo robota SPOT so namreč morali poiskati skrite ključe.

Robot SPOT je rezultat sodelovanja med Hyundaiem in Bostonom Dynamicsom ter deluje na osnovi umetne inteligence (AI) z avtonomno navigacijo in tehnologijo upravljanja na daljavo.

Osem nogometašev in nogometašic, vključno s slovenskim asom Janom Oblakom, se je tako s pomočjo robota podalo v lov na ključe.

To priložnost so pri Hyundaiu izkoristili tudi za dodatno predstavitev modela IONIQ. Tudi slednjega je imel Jan pred časom možnost preizkusiti. 

Kot rečeno je Hyundai IONIQ 5 eno bolj čislanih električnih vozil, nadvse priljubljeno tudi med slovenskimi vozniki. Gre za povsem električni SUV srednje velikosti, ki je bil prvič predstavljen leta 2021.

IONIQ 5 ima elegantni in futuristični dizajn s prostorno notranjostjo, opremljen pa je z baterijo z 58 kWh ali 72,6 kWh, ki zagotavlja doseg do 482 km z enim polnjenjem.

IONIQ 5 je opremljen z električnim motorjem, ki proizvede 168 KM (125 kW), na voljo pa je tudi različica z dvojnim motorjem, ki proizvede do 302 KM (225 kW).