Šport in družbena odgovornost - Skupaj z najboljšimi

25. 8. 2021 | Peter Kavčič
Deli

Družbena odgovornost in sponzorska politika Adrie Mobil sta usmerjeni v podporo aktivnega življenjskega sloga. Ker ima šport pomemben, pozitiven vpliv na družbo, gospodarstvo in vse nas, je družba z njim povezana že od samega začetka svojega delovanja.

Adria Mobil tradicionalno podpira športnike in klube, ki se identificirajo z vrednotami podjetja in ki s svojim delovanjem prispevajo k prepoznavnosti in ugledu blagovne znamke. Če navedemo le najvidnejše povezave, je hitro mogoče videti, da je Adria Mobil tesno povezana s kolesarstvom.

Poleg kolesarskega kluba Adria Mobil, v katerem vzgajajo nove vrhunske športne kolesarje, že vrsto let sodelujejo s Primožem Rogličem, ki avtodom uporablja za pomoč na treningih. Naša najboljša alpska smučarka Tina Maze je sicer tekmovalno kariero že sklenila, a še naprej sodeluje z Adrio kot ambasadorka znamke, saj ji je aktivni življenjski slog pisan na kožo.


V skrajnih zimskih razmerah pa Adrijin avtodom Sonic preizkuša tudi naš najboljši biatlonec Jakov Fak. In ko je že govor o ekstremnih preizkušnjah, je treba omeniti še dolgoletno partnerstvo med družbo Adria Mobil in največjim evropskim proizvajalcem motociklov KTM, in sicer sodelujejo z njegovim športnim oddelkom. Na najtežjem vztrajnostnem reliju Dakar se dirkači in njihove spremljevalne ekipe zanašajo na udobje, kakovost in seveda zanesljivost avtodomov, ki jim v razmerah, v katerih tehniko večkrat priženejo do skrajnih meja, pomaga najti malo miru, udobja in sproščenosti med stresom dirke.

Inženirji Adrie Mobil po končanem reliju, na katerem v puščavi dnevne temperature nihajo med –10 in +50 stopinj Celzija, tako pridobijo pomembne podatke in si z njimi pomagajo do še boljših končnih izdelkov za uporabnike.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel