Ta teniški igralec ni sicer najboljši na svetu, a njegov avtomobilski izbor zagotovo ni daleč od tega ...

14. 5. 2024 | Nika Arsovski
Deli
Ta teniški igralec ni sicer najboljši na svetu, a njegov avtomobilski izbor zagotovo ni daleč od tega ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Vsekakor ima osmi igralec sveta dober okus za avtomobile! Se strinjate? 

Stefanos Tsitsipas je eden izmed najbolj obetavnih teniških igralcev na svetu, v trenutku pisanja članka pa se je usidral na 8. mestu lestvice ATP (njegov najboljši rezultat je 3. mesto na lestvici).

25-letni mladenič je svojo profesionalno teniško kariero začel leta 2016 in od takrat naprej se vztrajno prebija proti vrhu svetovnega tenisa. V svoji karieri naj bi na račun zmag nabral že nekaj deset milijonov, te pa je očitno vnovčil tudi za svoj izbrani avtomobilski okus.   

Profimedia

Pred dnevi je bil namreč Tsitsipas v Monaku opažen z luksuznim avtomobilom Aston Martin V12 Speedster , kar je pritegnilo pozornost mnogih avtomobilskih in teniških navdušencev. Aston Martin V12 Speedster je namreč prav posebna različica prestižnega britanskega avtomobilskega proizvajalca, ki izstopa po svojem dizajnu, zmogljivosti in ekskluzivnosti.

Aston Martin V12 Speedster

Aston Martin V12 Speedster ima motor V12 s prostornino 5,2 litra, ki proizvede kar 700 konjskih moči (522 kW), kar mu omogoča najvišjo hitrost preko 300 km/h. Vozilo ima tudi poseben odprti dizajn, saj nima strehe ali vetrobranskega stekla. Avto je izdelan v omejeni seriji, narejenih je bilo namreč vsega 88 primerkov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toutio (@toutio.monaco)

Speedster odlikuje tudi športna notranjost z visokokakovostnimi materiali, kot so usnje in ogljikova vlakna. To združuje s sodobno tehnologijo, kot so digitalni zasloni in različni asistenčni sistemi za voznika.

Ker gre za resnično izjemen avtomobil, je v Monaku takoj padel v oči mimoidočim. Četudi v kneževini izjemnih avtomobilskih stvaritev na cestah ne manjka. Eden izmed komentarjev pod posnetkom je njegovo izbiro komentiral z besedami »Kot bi serviral s samimi asi« ter s tem polaskal teniškemu asu v besednjaku, ki mu je najbliže. 

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk