Ta Američan je prehodil pot od brezdomca do lastnika ene najprestižnejših avtomobilskih zbirk

Ne, ni nogometaš, ne televizijski voditelj. V resnici opravlja precej »običajno« službo.

Ta Američan je prehodil pot od brezdomca do lastnika ene najprestižnejših avtomobilskih zbirk (foto: Instagram) Instagram
9. 12. 2022

Če so vam všeč avtomobili, ste gotovo že slišali za ime Manny Khoshbin. Nepremičninski mogotec si je z bajnim bogastvom zgradil imperij, pri tem pa seveda ni pozabil na svoj vozni park. Njegova avtomobilska zbirka spada med najbolj prestižne na planetu. 

Njegova življenjska zgodba je bila vse prej kot rožnata. Mannyju je bilo komaj 14 let, ko se je njegova družina odločila za selitev v Ameriko.

Svoj čas je živel kar na ulici, leta 1992 pa opravil izpit za nepremičninsko licenco in zavihal rokave.

Izplačalo se mu je! V 30 letih je ustavil zavidanja vreden nepremičninski imperij, njegovo bogastvo pa je ocenjeno na 250 milijonov ameriških dolarjev. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manny Khoshbin "Never Give Up" (@mannykhoshbin)

Kot avtomobilski fanatik je velik del svojega denarja vložil tudi v avtomobile. Khoshbinova osupljiva zbirka avtomobilov vsebuje nekaj najbolj ekskluzivnih in redkih avtomobilov.

A Manny ne uživa le v zbiranju jeklenih lepotcev, temveč dobro pozna tehnologijo in lastnosti vsakega izmed njih.

Ob Teslinem Modelu X, vrsti Porschejev in Rolls Royceov sta v zbirki še McLaren Senna in McLaren Speedtail, pa tudi vrsta drugih avtomobilskih lepotcev. Poglejte si najbolj osupljive in edinstvene. 

Mannyjeva velika ljubezen so Buggatiji

Khoshbin je doslej pokupil vse Buggatije, ki so mu bili po godu. Eden prvih je bil Buggati Veyron Grand Sport v modro-beli barvi, opremljen z 8,0-litrskim W16 motorjem.

Prava posebnost njegove zbirke so omejene izdaje posameznih jeklenih konjičkov. Prava paša za oči je Bugatti Chiron Hermès Edition, za katerega je Manny odštel kar 6 milijonov dolarjev. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manny Khoshbin "Never Give Up" (@mannykhoshbin)

Omejene izdaje avtomobilskih lepotcev

Nekaj posebnega je Pagani Huayra, pod predelavo katere se podpisuje prestižna modna hiša Hermès. Slednja je več kot očitno nepremičninskemu mogotcu najbolj pri srcu, saj gre poleg Buggatija že za drugo sodelovanje z omenjeno modno hišo. Vsak notranji element so pri Hermèsu po meri izdelali v svoji pariški šivalnici. Avtomobil je Mannyja olajšal za 5 milijonov dolarjev.

Svoji zbirki je dodal tudi osupljivega Forda GT Heritage Edition, ki navdihuje s svojim rohnenjem. Cena avtomobila se giblje okrog pol milijona dolarjev. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manny Khoshbin "Never Give Up" (@mannykhoshbin)

Ljubitelj hitrosti

Ob omenjenih milijonih je morda Porsche 911 GT3 pravi drobiž. Zanj je Manny odštel 161 tisoč ameriških dolarjev, kljub temu pa velja za avtomobil, ki ima v njegovi garaži posebno mesto. Porsche je kanarčkasto rumene barve, zato ga je na cesti nemogoče spregledati. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Videographers LOS ANGELES (@oneten.media)

Ne moremo mimo McLarnov

Manny v lasti nima le enega, temveč kar osem Mercedesov SLR AMG McLaren. Kot velik oboževalec nemško-britanskega izdelka si je zadnja dva omislil leta 2021, takrat se je odločil za enega s srebrno zunanjostjo in rdečo notranjostjo ter drugega s popolnoma črno notranjostjo in zunanjostjo. Tudi cena ni zanemarljiva – 740 tisočakov.

A to ni nič v primerjavi z Mannyjevo veliko avtomobilsko ljubeznijo. To je Carbon Black McLaren P1. Obstaja le 20 primerkov hiperšportnikov, v celoti izdelanih iz ogljikovih vlaken, eden je v Khoshbinovi zbirki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manny Khoshbin "Never Give Up" (@mannykhoshbin)

Za konec pa tudi Ferrari

In to ne katerikoli Ferrari, temveč Ferrari Daytona SP3. Ko je italijanska avtomobilska znamka napovedala prihod omenjenega avtomobila, so avtomobilski navdušenci z debelimi denarnicami ponoreli.

Manny ni bil nobena izjema. Čeprav je bil takrat v sporu s Ferrarijem, je prav z Daytono zakopal bojno sekiro. To ni bilo poceni, stalo ga je 2,2 milijona dolarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manny Khoshbin "Never Give Up" (@mannykhoshbin)