Ta ameriški tovornjakar je svojo pošast spremenil v prostorni dom na šestih kolesih

Ameriški tovornjakar po imenu Charlie Nichols je v svojem domovanju na šestih kolesih združil dve ameriški ikoni – tovornjak Kenworth in prikolico Airstream.

Ta ameriški tovornjakar je svojo pošast spremenil v prostorni dom na šestih kolesih (foto: YouTube) YouTube
1. 10. 2022

Cene avtodomov letijo v nebo, zato je upokojeni ameriški tovornjakar prišel na izvirno idejo. Na svoj gromozanski delavni tovornjak Kenworth je namreč postavil prikolico Airstream.

Njegova »mojstrovina« bi skorajda ostala neopažena, če ga na tovornjakarskem sejmu v objektiv ne bi ujel YouTuber The Boston Trucker.

Charlie Nichols si je tik pred upokojitvijo privoščil starega Kenwortha, ki že več kot 12 let ni bil v uporabi. Kljub temu ga je nekdanjemu tovornjakarju uspelo spraviti do doma in ga v manj kot uri spraviti k življenju.

S pomočjo tehničnega znanja in spretnosti, ki se jih je izučil v desetletju opravljanja tovornjakarskega poklica, je novo pridobitev obnovil in popravil.

Preberite si še: Damian Merlak ali Ivo Boscarol: Kdo vas s svojim avtomobilskim izborom bolj prepriča?

Le nekaj tednov kasneje je na spletu opazil še prikolico Airstream, ki je stala na parceli, ki je bila predmet prodaje. Hitro je poklical prodajalca in se odpravil ponjo, nato pa zavihal rokave in se lotil združevanja.

Poskrbel je, da je mogoče prehajati med kabino tovornjaka in prikolico, prav tako je dokupil nekaj rezervoarjev za gorivo za shrambo. Njegovo delo je obrodilo rezultate, saj je ustvaril edinstven dom na šestih kolesih.

Dandanes je vozilo registrirano kot RV (op. Recreational Vehicle) oz. po naše avtodom. Kljub temu da gre za tovornjak, ni potrebno vozniško dovoljenje za vožnjo tovornjaka.

Ker se je po prvih kilometrih pokazalo nekaj napak, je Charlie vozilo še dodatno nadgradil. Vse naprave v prikolici poganja manjši dizelski generator s samostojnim rezervoarjem.