Maščevanje je sladko! Avtomobilski navdušenec dobil tožbo proti mehanični delavnici, vredno kar 7,2 milijona

Ne končajo se vse obnove avtomobilov pravljično. Nekatere se recimo končajo z mastnimi tožbami.

Maščevanje je sladko! Avtomobilski navdušenec dobil tožbo proti mehanični delavnici, vredno kar 7,2 milijona (foto: Profimedia) Profimedia
23. 1. 2023

Nekdanji izvršni direktor Angie's List Bill Oesterle je po poročanju Indy Star dobil odmevno bitko proti mehanični delavnici, ki jo je najel za pomoč pri izbiri in za samo obnovo svojih starodobnikov.

Kot gre razbrati, mu je mehanik iz Iowe napačno predstavil kupljene klasične avtomobile, še huje pa je bilo, ko mu je mastno zaračunal njihovo popravilo.

Oesterle je namreč velik zbiralec avtomobilov, njegova zbirka pa vključuje lepotce, kot je Maserati Ghibli in drugi. V želji, da bi v svojem hobiju našel strokovno pomoč, se je obrnil na Healey Werks in njenega lastnika Craiga Hillingerja. Očitno pa je bil nad sodelovanjem več kot le nezadovoljen.

V 10 letih, kolikor je to trajalo, naj bi ga namreč lastnik omenjenega podjetja večkrat oškodoval, medtem ko je Oesterle na račun podjetja nakazal več sto tisoč ameriških dolarjev.

Oesterle je sodelovanje z mehanično delavnico Healey Werks začel leta 2010, ob nakupu Maseratija Ghiblija za 16 tisoč ameriških dolarjev.

Tega je poslal v obnovo Hillingerju, ta pa mu je zagotovil, da bo delo končano v letu ali dveh, strošek pa naj bi znašal manj kot 200 tisočakov.

Kljub prvotnim obljubam delo po 4 letih še vedno ni bilo končano. Še več. Mehanik je ljubitelju starodobnikov izstavil račun v vrednosti več kot milijona dolarjev.

A s tem se zaplet še ne končan. V tožbi je naveden tudi primer, ko je Hillinger Oesterleja prepričal v skupen nakup Austin-Healeyja 100M. Podjetnik je za vozilo odštel 50 tisoč ameriških dolarjev, ko pa je ta priromal na njegov naslov, je ugotovil, da vozilo ni točno tisto, ki mu je bilo obljubljeno.

Odločil se je za tožbo. Okrožno sodišče v Iowi je razsodilo, da je družba Healey Werks Corp. zagrešila goljufijo in kršila tamkajšnji zakon o trgovini z motornimi vozili, zaradi česar je Oesterle utrpel 2,4 milijona dolarjev škode.

Preberite si še: Kako lepa gesta! V čast preminulega Kena Blocka je FIA storila to…

»Želim, da bi se tudi drugi lastniki klasičnih vozil kaj naučili iz moje zgodbe,« je v izjavi za medije dejal Oesterle z nasmehom na obrazu. Upravičeno.

V skladu z zakonodajo tamkajšnje zvezne države mora Healey Werks Corp. oškodovancu izplačati trojni znesek škode, kar v tem primeru znese 7,1 milijona dolarjev (plus sodni stroški in odvetniške storitve).