Tega športnika ima v svoji garaži poleg drugih Stephen Curry

Superzvezdnik NBA ekipe Golden State Warriors in dvakratni MVP najmočnejše košarkarske lige na svetu Stephen Curry se lahko pohvali z zbirko, ki odseva njegove športne uspehe. Poleg dosežka, da velja za najbolj natančnega metalca trojk, se lahko košarkar pohvali tudi z noro zbirko avtomobilov.

Tega športnika ima v svoji garaži poleg drugih Stephen Curry (foto: Profimedia) Profimedia
9. 7. 2022

Zvezdnik, katerega premoženje je ocenjeno na 160 milijonov ameriških zelencev, ima dober okus za avtomobile. Prav s pomočjo dobrih prihodkov pa si je ustvaril zavidanja vredno avtomobilsko zbirko, sestavljeno predvsem iz terenskih vozil in evropskih športnih avtomobilov.

Cene posameznih lepotcev v njegovi garaži segajo od 30 tisočakov pa vse do 200 tisoč ameriških dolarjev, vse pa s svojo pojavo zasenči Porsche 911 GT3 RS letnik 2016.

Stephen Curry je namreč velik ljubitelj Porschejev, kar se odraža tudi v njegovi garaži, kjer najdete vrsto predstavnikov slovite nemške znamke.

Poleg omenjenega Porscheja ima namreč košarkar v garaži tudi Porsche Panamero Turbo S, vredno približno 150 tisoč ameriških dolarjev. Gre za nekoliko manj športno različico Panamere, ki pa kljub temu lahko proizvede 500 konjskih moči in doseže končno hitrost dobrih 300 km/h.

Visoki košarkar je tudi ljubitelj SUV vozil, med njimi najdete Mercedes-Benz G55 (s po meri izdelanimi kolesi in dodatki s kroma) in Range Rover Sport LWB, ki z 208 tisočaki sodi med najdražje avtomobile v zvezdnikovi garaži.

Preberite si še: Ta superzvezdnik z Youtuba ima v garaži kar 11 avtomobilov, a vsaj po obliki eden zasenči vse ostale

Curry je tudi lastnik Tesle Model X 90D, kar ne preseneča, saj se podjetje nahaja le nekaj kilometrov stran od dvorane Warriorsov in Infiniti Q50, kar je pričakovano, saj je eden izmed obrazov znamke. V promocijske namene je z metom od daleč celo zadel naravnost v odprtino strešnega okna.

Za razliko od številnih športnih kolegov, ki po zaslugi sponzorskih pogodb vozijo bolj standardna vozila (LeBron James ima tako pogodbo s Kio, zato nemalokrat sede za volan K900), Curryja pogosto videvajo za volanom Porscheja 911 GT3 RS. Vrednost slednjega je ocenjena na 175 tisoč ameriških dolarjev, s kričečo rdečo barvo pa ga je na cesti težko spregledati.

Tudi policiji ni ostal skrit. Tako ga je navijač ujel v trenutku, ko ga je policist »nagradil« s kaznijo za prehitro voženjo. Pri avtomobilu kot je 911 GT3 RS ni težko pritisniti na plin, saj se ponaša s kar 4.0-litrskim 6-valjnim atmosferskim motorjem, ki ob nizki teži in aerodinamični obliki avtomobila doseže končno hitrost več kot 300 km/h.