Ta voznik F1 se je deset let oklepal svojega Golfa, zdaj pa je dobil tega posebnega Ferrarija

Prvega ne pozabiš nikoli! No, Carlos Sainz Jr. ga bo morda zelo hitro.

Ta voznik F1 se je deset let oklepal svojega Golfa, zdaj pa je dobil tega posebnega Ferrarija (foto: Profimedia) Profimedia
13. 2. 2023

Pravijo, da svojega prvega avtomobila ne pozabiš nikoli, a v primeru Ferrarijevega voznika F1 Carlosa Sainza Jr., ki je bil dolga leta zvest svojemu Golfu GTI, morda ne bo tako.

V Ferrariju so ga namreč presenetili s posebnim jeklenim lepotcem  - Ferrarijem 812 Competizione z 819 KM (600 kW), ki je plod Ferrarijevega ekskluzivnega programa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Za 28-letnega Sainza je to prvi lastni avtomobil, ki si ga je kupil s svojim denarjem.

Po informacijah sodeč, je zanj krepko segel v žep, saj po željah izdelan Ferrarijev stroj stane kar 600.000 ameriških dolarjev.

Za razliko od njegovega dosedanjega Golfa GTI z 2,0-litrskim štirivaljnim motorjem se novi  Ferrari ponaša s 6,5-litrskim V12. 

Ferrari 812 Competizione je omejena serija, ki temelji na 812, zadnjem Ferrarijevem nehibridiziranem superšportniku V12.

Competizione je močnejša različica običajnega 812, katere največja moč se razvije pri 9250 vrtljajih na minuto. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Izdelanih bo samo 500 kupejev in 312 modelov Aperta s spuščeno streho. Če seštejete obe številki, boste dobili, uganili ste, število 812. In Carlos Sainz je eden izmed srečnežev.

Dobil je celo priložnost, da si avto v celoti prilagodi po meri z uporabo Ferrarijevega  programa Tailor-Made (po naročilu). 

Avto je obarvan v mat sivo barvo (bodisi Grigio Silverstone Opaco ali Grigio Caldo Opaco) s kontrastnim trakom v sijajni črni barvi čez pokrov motorja.

Rdeči poudarki še dodatno poudarjajo kontrast na pokrovu motorja in na aerodinamičnih dodatkih Competizione, s čimer se vozilo razlikuje od "običajnega" 812. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Na pragovih vrat ima Sainzov Ferrari izpisan dirkačev naključni vzdevek "Smooth Operator", njegova dirkalna številka F1 55 je izvezena tudi na predpražnikih. Sainz se je ob tem odločil, da bo notranjost krasila alkantara.

Preberite si še: Timi Zajc vozi to hitro avtomobilsko pošast, Domen Prevc pa se je pred časom poslovil od tega čudovitega starodobnika

Medtem ko so njegovi dirkaški kolegi vozili superšportnike, je Sainz vrsto let vztrajal pri svojem VW Golfu Mk6 GTI. S tem si je pridobil številne simpatije oboževalcev, ki jim je bila všeč njegova skromnost, a očitno je čas, da fant presedla na nekaj bolj primernega za svoj status.

Omenjenega Golfa je sicer Sainz za 18. rojstni dan dobil v dar od staršev (njegov oče vozi reli in dakarska legenda Carlos Sainz starejši).