Ta redki Mercedes, ki že vse od 2009 ždi ob robu cestišča, skriva zanimivo zgodbo

21. 5. 2024 | Nika Arsovski
Deli
Ta redki Mercedes, ki že vse od 2009 ždi ob robu cestišča, skriva zanimivo zgodbo (foto: Profimedia)
Profimedia

Limuzina Mercedes S600 že vrsto let sameva ob cesti, le malo pa jih ve, kakšna je njena zgodba.

V zadnjih mesecih smo že poročali o luksuznih avtomobilih, ki samevajo, parkirana ob robu cestišč ali na parkiriščih širom po svetu. Največ tovrstnih primerov najdete v Dubaju, kjer nekateri lastniki niso več zmožni plačevati visokih obrokov zanje in jih pustijo nekje na poti do letališča, medtem ko sami pobegnejo iz države.

Profimedia

Ta precej redka limuzina Mercedes S600, ki zapuščena ždi ob cesti v mestu Pune v Indiji, pa ima za seboj dokaj podobno zgodbo. Limuzina namreč sameva že od 2009, ko jo je njen lastnik enostavno v naglici zapustil. Kot je v objavi na omrežju X pojasnil Rattan Dhillon, se je vse skupaj začelo leta 2004.

Lastnik pobegnil iz države

53-možakar, ki je vodil t.i. chit fund. Chit fund je finančni mehanizem, pogost predvsm v tem delu Azije. Gre za kolektivno obliko varčevanja, kjer skupina ljudi vsak mesec prispeva določen znesek denarja v sklad, imenovan "chit". Vsak mesec se iz tega sklada izžreba ena oseba, ki prejme celoten znesek sklada. To se nadaljuje, dokler vsak udeleženec ne prejme zneska. Ta sistem omogoča udeležencem dostop do denarja, ko ga potrebujejo, in hkrati spodbuja redno varčevanje. Bistveno pri tem je, da gre za zaupanja vreden sistem, saj temelji na zaupanju med udeleženci. A kot gre soditi po zgodbi, omenjeni možakar, sicer organizator tega fonda, ni imel najboljših namenov.

Očitno je, da se je okoristil z denarjem in si ob tem privoščil Mercedesovo limuzino. Ko je policija izvedela za njegovo vpletenost v sumljive posle, so izvedli racijo, a se je moški s podkupnino uspel izmuzniti. To je pomenilo, da je moral oditi v naglici, pri tem pa več kot očitno ob cesti, ki vodi na letališče, 'pozabil' na tako želenega Mercedesa.

Od takrat ta luksuzni kos avtomobilske zgodovine čaka na novega lastnika. Vsekakor gre za precej redek avtomobil, ki so ga predstavili leta 2006. Opremljen je s takrat najnovejšim 5,5-litrskim motorjem V12 s 368 kW. 

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan