Ta spletni vplivnež je za 3 milijone želel prodati svojega Bugattija, a se je pri tem pošteno uštel

Mislite, da je enostavno prodati prestižnega Bugatti Chirona?! Ta YouTuber pri tem ni imel veliko sreče.

Ta spletni vplivnež je za 3 milijone želel prodati svojega Bugattija, a se je pri tem pošteno uštel (foto: Profimedia) Profimedia
9. 4. 2023

YouTuber Steve Hamilton si je zavoljo spletne slave ustvaril avtomobilsko zbirko, vredno več kot 30 milijonov ameriških dolarjev.

Del le te je tudi Bugatti Chiron, ki ga je spletni vplivnež nedavno skušal prodati za 3 milijone dolarjev. A mu je to spektakularno spodletelo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steve Hamilton (@steve.hamilton1)

Bugatti Chiron je dvosedežni športni avtomobil s sredinsko nameščenim motorjem, ki ga je Bugatti prvič predstavil 2016 na avtomobilskem salonu v Ženevi kot naslednika Bugattija Veyrona.

Chiron poganja 8,0-litrski motor W16 s štirimi turbopolnilniki, ki proizvede 1500 KM (1118 kW).

Za pospešek do 100 km/h potrebuje pičle 2,4 sekunde, njegova največja hitrost pa je 420 km/h. Karoserijo in šasijo avtomobila sestavljajo ogljikova vlakna, z napredno aerodinamično obliko in prilagodljivim vzmetenjem pa avtomobil zagotavlja odlično vodljivost in stabilnost pri visokih hitrostih.

Izdelanih je bilo le 500 primerkov, cena posameznega pa se danes začne pri 3 milijonih, a se lahko cena znatno poveča s prilagoditvami in dodatnimi funkcijami.

Ob omembi cene je jasno, da vsak slehernik težav s prodajo 3 milijone vrednega avtomobila ne bo imel. A če bi si mislili, da je to dokaj enostavno - saj obstaja vrsta ljudi, ki jim te vsote ne predstavljajo veliko težav, se motite.

Če želite vnovčiti 3 milijone vredno naložbo, se boste morali pošteno potruditi.

O tem se je na lastni koži prepričal YouTuber Steve Hamilton iz The Hamilton Collection.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steve Hamilton (@steve.hamilton1)

V svetu avtomobilskih YouTuberjev je vsebina ključna. Če ne počnete stvari, da bi vaše občinstvo pritegnile, bo vaša gledanost počasi začela kopneti.

Steve Hamilton zato dobro ve, da mora svoj vozni park neprestano menjavati, sicer se ga bodo sledilci počasi naveličali.

Spletni vplivnež je tako razkril, da si je privoščil novega Bugattija Chirona Super Sport, vrednega 4 milijone dolarjev, ki bo v njegovo garažo priromal do konca leta 2023.

Da bi naredil prostor v zbirki, se je moral znebiti svojega Chirona z letnico 2019. Tako ga je ponudil na dražbi.

V ta namen je z avtomobila odstranil rožnato in kromirano oblogo ter tako avto vrnil v tovarniško črno-modro barvno shemo.

Chiron je imel tudi manjšo poškodbo na podvozju, ki jo je pustil obisk hiše YouTuberja TheStradmana, zato ga je Steve prebarval na tovarniške specifikacije.

Avto so nato poslali na dražbo na Florido, Steve pa je upal na kakih 2,7 milijona dolarjev, v najboljšem primeru na 2,9 oz. 3 milijone dolarjev.

Po posnetku sodeč se lastnik na vse pretege trudi, da bi avtomobil dosegel želeno ceno, a na žalost se je zadnja ponudba ustavila pri 2,5 milijona dolarjev, kar pomeni, da avto ni bil prodan.