Ta voznik je svojega Porscheja GT3 RS zapeljal naravnost v reko, le nekaj ur potem, ko ga je odpeljal iz salona

12. 5. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Avtomobil je imel še testne tablice! 

Obstajajo močni avtomobili in obstajajo takšni, ki so za voznike preveč močni. Porsche 911 GT3 RS sodi med slednje, zato njegova uporaba za neizkušene voznike ni priporočena. To je na lastni koži izkusil tudi možakar, ki je dragocenega superšportnika še s testnimi tablicami odpeljal iz salona, med ponosno vožnjo po cesti pa izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal v reko. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Supercar Fails (@supercar.fails)

Po spletu je zaokrožil posnetek Porscheja 911 GT3 RS, ki je nesrečno končal v reki Snoqualmie v zvezni državi Washington. Še bolj nesrečna pa je zgodba zadaj za razbitim vozilom. Po opisu sodeč ga je voznik kupil le nekaj ur pred usodno nesrečo, natančneje tri ure po odhodu iz avtomobilskega salona. Avtomobil vreden precej več kot 300 tisočakov je bil opremljen še s testnimi tablicami, kar pomeni, da ga voznik v tem času sploh še ni uspel registrirati. 

Porsche 911 GT3 RS

Porsche 911 GT3 RS sodi med najbolj zaželene avtomobile na svetu. S pogonom na zadnja kolesa in atmosferskim motorjem z do skoraj 9000 vrtljaji, vsekakor velja za avtomobil, ki ga je pravi užitek voziti. Zato te ob fotografijah potopljenega avtomobilskega športnika zaboli srce. Eden izmed uporabnikov družbenih omrežij, ki je posnel nekaj fotografij, je sicer objavil, da se je voznik pravočasno rešil in je z njim vse v redu, kljub temu, da je v nesreči trčil ob bližnje drevo. 

Facebook/ Carlifestyle

Porsche je utrpel znatno škodo na sprednjem delu, manjkata mu kolo na levi strani in cel blatnik. Poleg tega je bil 911 GT3 RS močno deformiran tudi na zadku, v nesreči pa se je odlomil tudi del zadnjega spojlerja. Tudi podvozje je bilo v nesreči dodatno poškodovano, saj se je v reko zapeljal po skalnatem nabrežju.

Če temu dodamo še podatek, da je nekaj časa preživel v vodi, povsem potopljen, je morda omenjeni avtomobil za vse večne čase izgubljen. To je še en opomnik, da nekateri avtomobili niso vsakogar in da jih je treba znati voziti.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk