Tatovi želijo biti kar se da nevpadljivi, a ne tile (poglejte, s čim se prevažajo naokrog)

28. 11. 2022 | Nika Arsovski
Deli

Ko se lotevaš »nečednih« poslov, želiš biti kar se da neopazen. Tem kalifornijskim tatovom katalizatorjev to ni najbolje uspelo.

Kalifornijska policija je na posnetku kraje katalizatorjev opazila nekaj nenavadnega. Tatovi so si za prevozno sredstvo izbrali vpadljivega rumenega Lamborghinija, s katerim so se lotili tatvine katalizatorja.

V Torranceu v Los Angelesu je očitno na delu skupina tatov, ki imajo radi nekaj pozornosti. Na »delo« so se namreč pripeljali kar z rumenim Lamborghinijem Urusom.

Preberite si še: Na tako zvit način, se je slovenski glasbenik izognil policijski kazni

Tatovi so okrog 4. ure zjutraj izstopili iz avtomobila in ukradli katalizator iz parkiranega kombija. V pičlih dveh minutah jim je uspelo kombi dvigniti in prerezati katalizator ter odpeljati s kraja zločina.

Tamkajšnja policijska uprava je tako sprožila akcijo iskanja nenavadnih nepridipravov, ki jim denarja očitno vendarle ne manjka.

Začetna cena Lamborghinija se namreč giblje od 230 tisoč dolarjev naprej. Verjetnost je tudi, da gre za ukradeno vozilo, sploh v oziru na prakso tatov.

Porast tatvin katalizatorjev

V zadnjem času policisti opažajo, da nepridipravi uporabljajo tudi najem dragih in hitrih vozil, s katerimi lažje uidejo možem v modrem.

Če bi jih namreč opazila policija ali lastnik kombija, bi potrebovali hitro vozilo, s katerim bi ušli s kraja tatvine.

Lamborghini Urusa bi bilo resnično težko dohiteti. Opremljen je namreč s 4,0-litrskim twin-turbo V8 motorjem, s 666 konjskimi močmi (490 KW) in 850 Nm.

Število tatvin katalizatorjev je od začetka pandemije novega koronavirusa skokovito naraslo.

Če je bilo leta 2018 v ZDA prijavljenih 1298 tatvin, se je to število leta 2019 povečalo na 3389, leta 2020 pa poskočilo na 14.433. Lani so prijavili 52.206 primerov.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel