Tega jeklenega konjička je Jordan ob božiču poklonil soigralcu

Verjetno ni junaka, ki bi oporekal dejstvu, da ekipa Chicago Bulls iz sezone 95/96 še danes velja za najboljšo vseh časov. Ob kopici zvezdniških imen pa izstopa Michael Jordan, božanstvo ameriške košarkarske lige in najboljši košarkar NBA vseh časov.

Tega jeklenega konjička je Jordan ob božiču poklonil soigralcu (foto: Profimedia) Profimedia
10. 10. 2022

Vse od začetka 90. let je na košarkarskem nebu zasijala nova zvezda, ki še danes sije najmočneje. Michael Jordan je v svoji bogati košarkarski karieri zabeležil nešteto priznanj in pokalov, s slavo in uspehom pa je si je zgradil brezmejen imperij, ki ga ni spodkopala niti ljubezen do stav in iger na srečo.

Jordanovo bogastvo je še dandanes ocenjeno na 1,7 milijarde ameriških dolarjev.

Zvezdnik Chicago Bullsov je svoje bogastvo z velikim veseljem delil med bližnje, razen do družinskih članov pa je bil radodaren tudi do svojih soigralcev. To, kar je za božič 1997 podaril soigralcu Scottiyju Pippnu, bi zlahka uvrstili med najdražja božična darila vseh časov.

Kot poroča ESPN je Pippen Jordana ob božiču obdaril z edinstvenimi diamantnimi uhani, ki so bili pomanjšana replika trofeje NBA.

Jordan je bil nad darilom navdušen. Če mu je sprva želel podariti škatlo dragih cigar, pa mu je namesto tega poklonil kar svojega rdečega Ferrarija.

Pippen naj bi že dlje časa občudoval Jordanovega Ferrarija 550 Maranello, čeprav natančen model po poročanju ameriških medijev ni znan.

Ni odveč povedati, da je bil Pippen ob darilu presrečen. Še bolj zanimivo pa je dejstvo, da si soigralca izven igrišča v resnici sploh nista bila tako blizu. Scottie je nekoč priznal:

"Vedno sva spoštovala drug do drugega, ampak najino prijateljstvo ni bilo takšno, kot ga je prikazovala televizija."