Telemach v neodvisni raziskavi pridobil certifikat za najboljše mobilno omrežje po uporabniški izkušnji

Neodvisna raziskava mednarodnega podjetja Umlaut je 24 tednov po vsej Sloveniji beležila kopico parametrov naše uporabe mobilnih in fiksnih omrežij in na koncu prišla do jasnega zaključka – najboljšo mobilno in fiksno omrežje po uporabniški izkušnji ima Telemach. Desetega februarja so ta mejnik v njihovem dolgoletnem poslovanju tudi uradno proslavili.

Telemach v neodvisni raziskavi pridobil certifikat za najboljše mobilno omrežje po uporabniški izkušnji (foto: Telemach) Telemach
11. 2. 2020

»S svojimi izkušnjami na področju testiranj omrežij preverjamo in potrjujemo delovanje storitev. Umlautov certifikat za storitve je idealno orodje za neodvisno ocenjevanje in potrjevanje omrežij in storitev, ki jih ponujajo. To opravimo z neodvisnimi meritvami in revizijami kakovosti storitev. Certifikat je izjava o uspešni verifikaciji storitev in Telemach ima trenutno v Sloveniji med testiranimi najboljše omrežje po uporabniški izkušnji,« je 10. februarja zbranim novinarjem in poslovnim partnerjem družbe Telemach povedal Hakan Ekmen, predsednik uprave družbe Umlaut, ki sicer tovrstne raziskave opravlja po vsem svetu. Z njihovim certifikatom se danes lahko pohvalijo nekateri največji akterji na področju telekomunikacijskih storitev, na primer Vodafone v Španiji, Swisscom v Švici, Verizom v Združenih državah in Deutsche Telekom v Nemčiji.

Hakam Ekmen je nato nagrado za najboljši rezultat na njihovem testiranju Best in Test tudi uradno predal Adrianu Ježini, predsedniku poslovodstva družbe Telemach, ki je ob tem izjemnem dosežku povedal, da je Telemach v razvoj infrastrukture vložil več kot sto milijonov evrov in ves čas imel kot glavno vodilo predvsem kakovostno uporabniško izkušnjo. »To je potrditev večletnega dela in prizadevanj, da postanemo najboljši. Imamo odlično tehnologijo, pripravljeno na izzive prihodnosti in nadaljnji razvoj. Naše omrežje je zanesljivo, zmogljivo in z najboljšo LTE pokritostjo,« je še dodal Adrian Ježina, ki je hkrati razkril, da se podjetje že spogleduje z novimi tehnologijami.

Med drugim na primer uspešno testirajo tudi omrežje 5G, za katerega pa navkljub nekaterim pomislekom ljudi trdijo, da ne sme biti bojazni, saj imamo v Sloveniji kar desetkrat strožje vrednosti dovoljenega sevanja kot drugod po Evropi, tako da bo tudi to omrežje ustrezalo vsem varnostnim standardom.

Povezani z glasbo, humorjem in ...  tehnologijo!

Telemach

Da bi zdaj tudi uradno potrjeno odličnost ustrezno proslavili, je družba Telemach v Ljubljani pripravila inovativen dogodek, ki se je istočasno odvijal na Kongresnem trgu in pred Kolosejem v BTC. V poklon njihovemu najboljšemu mobilnemu omrežju so tako povezali dve lokaciji v enotno, simultano dogajanje, ki ga je na eni strani vodi Vid Valič, na drugi strani pa Peter Poles. Program je obogatil še šopek glasbenih nastopov. Tako je recimo Alya pela na Kongresnem trgu, medtem ko je njen kitarist Nejc za glasbeno podlago poskrbel s prizorišča pred Kolosejem. Podobno so potem nastopili še Marjetka in Aleš Vovk, Nika Zorjan ter duet BQL.

Ježina je na koncu dodal še, da je družbi Telemach nadvse pomembno tudi družbeno odgovorno delovanje. Redno vpeljujejo nove vzvode, s katerimi delujejo kot kakovosten del družbe, v kateri poslujejo. Med drugim je izpostavil projekt učenja otrok o potencialnih pasteh interneta, s katerim Telemachovi strokovnjaki na šolah po Sloveniji skrbijo za učne ure o zaščiti pred nevarnostmi, ki na najmlajše prežijo na spletu.