Tesle v Nemčiji podrle nov rekord, a ne tistega, ki ga imate v mislih

Tesla Model Y je eden najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi, a tokrat bo govora o bolj nenavadnem rekordu.

Tesle v Nemčiji podrle nov rekord, a ne tistega, ki ga imate v mislih (foto: Profimedia) Profimedia
1. 10. 2023

Lani decembra je podjetje Tesla napovedalo, da bo razširilo funkcijo svetlobnih učinkov pri svojih avtomobilih in to tako, da bodo lahko istočasno predvajala tudi isto pesem in z njo sinhronizirala svoje žaromete, smernike in zadnje luči.

Ta zabavna aplikacija je obrodila vrsto zanimivih poskusov, a nobeden ni bil tako obsežen kot ta, ki prihaja iz Nemčije.

Na parkirišču se je namreč zbralo več kot 250 lastnikov električnih vozil Tesla in uprizorilo pravo pravcato svetlobno predstavo, s čimer so podrli nov svetovni rekord.

Pred časom se je v San Luis Obsipu v Kaliforniji zbralo 170 električnih vozil, ki so zapeljali v obliki Cybertrucka, s čimer so želeli obeležiti prihajajočo predstavitev električnega pick-upa.

Tri mesece prezgodaj. Zdaj se je v Nemčiji podobnega druženja udeležilo še nekaj deset avtomobilov več.

Oboževalci Tesle iz Nemčije in sosednjih držav so se namreč odzvali vabilu na posebno druženje, v sklopu katerega bi izvedli poseben svetlobni šov in podrli svetovni rekord.

Avtomobili so namreč osvetlili nebo v ritmu melodije "Can't Stop" zasedbe Red Hot Chilli Peppers in tako za minuto parkirišče v Hammu v Nemčiji spremenili v pravo malo koncertno prizorišče.

Vsa prisotna električna vozila so se čudovito sinhronizirala in prikazala neverjeten svetlobni šov, ki je bil iz ptičje perspektive, prava paša za oči.

Preberite še: Dostavljalec slepo sledil navigaciji in končal v jezeru sredi gozda (FOTO)

BONUS VIDEO: Prodajniški triki, testiranje avtomobilov in kaj je narobe z BMW M2?