TI motorji se skrivajo v garažah Brada Pitta, Toma Cruisa in ostalih zvezdnikov

Številna zvezdniška imena v prostem času rada sedejo v sedlo motorja in se z njim zapeljejo naokrog. Za nekatere zvezdnike je splošno znano, da so veliki ljubitelji vožnje na dveh kolesih, spet drugi vas bodo morda presenetili.

TI motorji se skrivajo v garažah Brada Pitta, Toma Cruisa in ostalih zvezdnikov (foto: Profimedia) Profimedia
2. 6. 2022

Zvezdništvo in motorji gredo že od nekdaj odlično skupaj. Motoristične tolpe so se svoj čas družile z rockovskimi zvezdniki, legendarni snovalec motorjev Indian Larry pa je veliko svojega časa preživel v družbi slovitega Andyja Warhola. Tudi glasba in films ta popularizirala motoristično kulturo, zato ni čudnega, da je zlezla pod kožo tudi številnih znanim obrazom.  

David Beckham

Nogometno legendo zadnje čase pogosteje kot na nogometnih igriščih, srečujejo na motorju. Anglež, ki je ponosni lastnik številnih Harley-Davidsonov, pa je za svojo avanturo v Brazilijo izbral Triumpha. V BBC dokumentarni oddaji »Into The Unknown« se je skupaj s prijatelji podal na motociklistično avanturo v Brazilijo, kjer je potekalo svetovno prvenstvo v nogometu. V ta namen je sedel na Triumph T100 Bonnevilles.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Adam Levine

Ne le, da Adam rad pozira na motorjih in s tem spravlja svoje ženske oboževalke ob pamet, odlično se znajde tudi na cesti. Pevec priljubljene skupine Maroon 5 svojo soprogo, manekenko Behati Prinsoloo, rad odpelje na romantično vožnjo po okoliških cestah. V njegovi garaži se tako nahaja Harley-Davidson Fat Boy, ki se odlično sklada z njegovimi številnimi tetovažami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Levine (@adamlevine)

Preberite še: Nikoli ne boste uganili, kako star avtomobil vozi Vid Valič (in ne zamenja ga za nič na tem svetu)

Brad Pitt

Motor je za številne sinonim svobode, drugim pa predstavlja še mnogo več. Kot je v enem izmed intervjujev izdal Brad Pitt mu motor zagotavlja tudi anonimnost. Ko enkrat natakne čelado na glavo in se usede v sedlo motorja, ga živa duša več ne prepozna. Za razliko od avtomobila, kjer si ves čas na očeh mimoidočih. Filmski zvezdnik ima zavidljivo kolekcijo motorjev, vse od slovitih Harleyjev, do japonskih supermotorjev in italijanskih lepotcev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial)

Tom Cruise

Sploh obstaja film, v katerem Tom Cruise ne bi osedlal motorja? Od Misije nemogoče pa do Top Guna je igralca mogoče občudovati med vožnjo hitrih motorjev, sam pa izvaja tudi precej nevarnejše snemalne točke. S filmi pa se njegova ljubezen do motorjev ne konča. Že vse od otroštva je namreč velik ljubitelj motorjev, tako lahko tudi danes v njegovi garaži najdete lepo zbirko pošasti na dveh kolesih. Vključno z Vyrus 987 C3 V4.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise)

Ryan Reynolds

Ameriški igralec je že vse od najstniških let zaljubljen v motorje. Sprva je vozil Hondo CB750, z zvezdniškim statusom pa se je njegova kolekcija motorjev dodobra razširila. Ob selitvi v Los Angeles je pogosto sedel na motor, da bi razbistril misli. Tudi danes ni nič drugače. Reynolds je lastnik številnih cafe racerjev, v njegovi zbirki pa najdete tudi po meri izdelane motorje, pod katere se podpisujejo Kott ali Deus Ex Machina. Včasih na motorje posede tudi člane svoje družine, v tem primeru mamo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ryan Reynolds (@vancityreynolds)

Jay Leno

Če vzdihujete ob njegovi zbirki avtomobilov, mu boste zavidali tudi zbirko motorjev. Teh ima sloviti televizijski voditelj kar 160, v njej pa najdete tako nove, kot tudi stare motoristične lepotce. Med njimi je tudi Henderson Four letnik 1931, pa tudi Y2K Turbine Superbike, ki naj bi nekoč stopil odbijač avtomobila, ki je stal za njim v križišču. Ups!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jay Leno's Garage (@jaylenosgarage)

Bradley Cooper

Še eden izmed zvezdnikov, ki prisegajo na Triumpha Bonneville. Ameriški igralec pa se z njim ne zapelje le po kalifornijskih cestah, temveč motor vzame seboj tudi na snemanja po tujini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gentleman Expert (@gentleman.expert)

Preberite še: To sta dva Slovenca, ki sta že leto in pol na poti z avtodomom (preverite, kako sproti služita denar)

Alanis Morissette

Po razhodu z Ryanom Reynoldsom je pevka veliko časa preživela na motorju, saj je s pomočjo tega tudi prebolela nekdanjo veliko ljubezen. Vse odtlej se glasbenica ne loči od svojih dvokolesnih prijateljev, predvsem Ducatijev, ki so ji še posebej pri srcu. Na ulicah Los Angelesa so jo pogosto opazili v sedlu Monster S4RS.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alanis Morissette (@alanis)

Bear Grylls

Velik ljubitelj adrenalina Edward Michael "Bear" Grylls prisega na motorje. To ne čudi. Vse od najstniških let je namreč zaljubljen v vožnjo na dveh kolesih, z leti pa je rasla tudi želja po hitrosti in moči. Ni čudnega, da je znamka Triumph prav Gryllsu zaupala predstavitev in promocijo motorja Tiger 800.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bear Grylls OBE (@beargrylls)

Pink

Morda ji na prvi pogled ne bi pripisali velike ljubezni do motorjev, a glasbenica Pink je po zaslugi soproga zaljubljena v motorne konjičke. Njena boljša polovica je namreč nekdanji motokrosist Carley Hart, ki ga je zaprosila kar med postankom med dirko. »Nekatera dekleta imajo rada diamante, jaz prisegam na heavy metal in krom,« je zapisala Pink na družabnih omrežjih, pogosto paj o videvajo v sedlu Harley-Davidson Sportsterja in Triumpha T100 Bonneville.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P!NK (@pink)

Keanu Reeves

Nekaterim ni dovolj le zavidanja vredna zbirka motorjev, slavni igralec je svojo ljubezen do motorjev ponesel še korak dlje. Ustanovil je namreč lastno motociklistično podjetje. V ta namen je moči združil s kalifornijskim snovalcem motorjev Gardom Hollingerjem in nastala je Arch Motorcycle Company.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Keanu Reeves (@keanureevesofflcial_)

Ewan McGregor

Verjetno je Ewan McGregor eden najbolj slavnih navdušencev nad motorji, kar ni nenavadno, saj je v motociklizem zaljubljen vse od otroških let. S prijateljem Charleyjem Boormanom sta ustvarila potovalni seriji 'Long Way Round' in 'Long Way Down,' v katerih sta posnela svoje ekstremne motociklistične avanture. V garaži igralca se skriva široka paleta Moto Guzzijev, zato ne čudi, da je McGregor postal kar obraz znamke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ewan McGregor Daily (@ewan_daily)