Ti zvezdniki so z avtomobilom povzročili »totalko«, a jo odnesli skorajda brez praske

A kaj, ko imajo denarja dovolj in so se hitro sprehodili po novega jeklenega lepotca!

Ti zvezdniki so z avtomobilom povzročili »totalko«, a jo odnesli skorajda brez praske (foto: Profimedia) Profimedia
11. 2. 2023

Številne nesreče se (na srečo) končajo le s škodo, vidno na pločevini avtomobila, a tudi ta za navadne smrtnike predstavlja neprijeten strošek. Za razliko od nas si svetovni zvezdniki s tem ne belijo glave.

Čeprav je prestižni jekleni konjiček ob njihovi »predelavi« povsem neprepoznaven, se mnogi izmed njih že naslednji dan sprehodijo do salona in iz njega odpeljejo novega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boss Hunting (@bhofficial)

Eddie Griffin - Ferrari Enzo

Zaradi svoje redkosti Ferrari Enzo spada med poželenja vredne jeklene konjičke na zemeljski obli - italijanski proizvajalec prestižnih avtomobilov jih je namreč med letoma 2002 in 2004 izdelal le 400.

Igralec in komik Eddie Griffin pa je poskrbel, da je bil eden izmed slovitih Enzev po preizkušnji na dirkališču Irwindale povsem neprepoznaven.

Griffin se je za potrebe promocije svojega filma Redline nameraval udeležiti dobrodelne dirke, a ni šlo vse po načrtu.

Med vožnjo je zadel stožec, ki se je ujel pod pnevmatiko, ta pa se je posledično 'zaklenila'. Ob preveliki hitrosti je igralec izgubil nadzor nad vozilom in trčil v betonsko oviro.

Odnesel jo je nepoškodovan, česar pa za vozilo (v lasti izvršnega producenta Daniela Sadeka) ne bi mogli trditi.

Richard Hammond - Rimac Concept One

Električna vozila se ob trčenju lahko vnamejo, kar je na lastni koži izkusil televizijski voditelj in avtomobilski navdušenec Richard Hammond.

Ob snemanju oddaje The Grand Tour Series 2 v Švici leta 2017 je namreč raztreščil milijon dolarjev vredno vozilo Rimac Concept One.

Nekdanji voditelj Top Geara ni utrpel večjih poškodb, je pa ogenj povsem uničil redkega električnega superšportnika.

Jeremy Clarkson -  Porsche 911S 1969

Jeremy Clarkson se je odločil, da bo namerno uničil Porsche 911S iz leta 1969, ki je bil predelan tako, da je bil videti kot ikonična Carrera 2.7 RS.

Takrat Porsche 911S še ni veljal za tako kultnega kot danes, zato se je televizijski voditelj lotil nadvse krutih metod uničevanja.

Na avtomobil je spustil klavir, ga polil s kislino, celo vrgel z žerjava in se z njim namenoma zaletel v lopo. Prepričani pa smo, da danes svoja dejanja še kako obžaluje.

Jay Kay - Lamborghini Diablo SE30 Jota

Pevec skupine Jamiroquai je lastnik ene najbolj zanimivih avtomobilskih zbirk, številna vozila pa rad pokaže tudi v glasbenih videospotih.

Z Lamborghinijem Diablom SE30 Joto je italijanski proizvajalec prestižnih avtomobilov obeležil 30-letnico poslovanja, izdelanih pa je bilo le 150 primerkov s 5,7-litrskim motorjem V12.

Bolečina ob pogledu na uničenega Lamborghinija je zato še toliko hujša.

In kaj se je zgodilo? Jay Kay je med snemanjem videospota za pesem Cosmic Girl izgubil nadzor nad vozilom, medtem ko je poskušal zaviti, vrglo ga je čez cesto, njegov Diablo SE30 Jota pa je bil po nesreči neprepoznaven.

Kay je zaradi nesreče dobil kazen 750 funtov, a kot pravi avtomobilski navdušenec si je kmalu omislil novega Lamborghinija Diabla SE30 Joto.

Cristiano Ronaldo - Ferrari 599 GTB Fiorano

Ronaldova avtomobilska zbirka je ocenjena na 18 milijonov evrov in je spektakularna že sama po sebi, četudi v njej ni več Ferrarija 599 GTB Fiorana.

Zvezdnik je leta 2009 s superšportnikom doživel nesrečo v predoru med Wilmslowom in Halom v Cheshiru v Angliji.

Čeprav je bil v nesreči nepoškodovan, se je moral ob tem posloviti od svojega ljubljenega Ferrarija.