Timi Zajc vozi to hitro avtomobilsko pošast, Domen Prevc pa se je pred časom poslovil od tega čudovitega starodobnika

3. 2. 2023 | Nika Arsovski
Deli

Ne le, da ju ni strah višine, ne bojita se niti hitre vožnje.

Planica bo februarja in marca gostila svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, na katerem bomo pesti stiskali tudi za slovenske smučarske skakalce.

Ti so tudi v letošnji sezoni že poskrbeli za nekaj odličnih rezultatov.

Timi Zajc je na tekmi v Kulmu ponovil uspeh izpred treh let in se zavihtel na drugo mesto, dan poprej pa je na tretjem mestu končal Domen Prevc.

Tako Domen kot Timi sta v času sezone povsem predana smučarskim skokom, v kopnem vremenu po koncu sezone pa ju druži velika ljubezen do hitrosti in dobrih avtomobilov.

Oba imata odličen okus za avtomobile, kar dokazujejo tudi njune objave na družabnih omrežjih.

Timi s ponosom sede za volan vpadljivega Forda Focusa RS (letnik 2016-2018). Avtomobilsko pošast poganja 2,3-litrski štirivaljnik s 350 KM  (257 kW). Rad ga preizkusi tudi na (med Slovenci priljubljenem) dirkališču Grobnik v bližini hrvaške Reke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Timi Zajc (@timizajc)

Domen Prevc prisega na Porscheje, pa ne katerekoli. Svoj čas je bil namreč ponosen voznik Porscheja 911 Carrere SC z letnico 1978.

Kot se za pravega ljubitelja avtomobilizma spodobi, je izbral enega najbolj ikoničnih vozil vseh časov.

»Samozavest in zavedanje, da zmorem, je največ, kar so mi dali skoki. Zdi se mi, da iz tega izhaja moja nezadržna želja po adrenalinu. Vsako zimo skočim v Bohinjsko in Blejsko jezero, želim si, da bi znal voziti helikopter. Rad se resno posvečam svojim hobijem. Največji je trenutno avtomobilizem,« je v opisu na svoji spletni strani navedel Domen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Domen (@domen_prevc)

Preberite si še: To so najbolj nevarne države za voznike - ena nam je povsem blizu!

Legendarni avtomobil, o katerem sanjajo vsi pravi avtomobilski navdušenci, je kar dvakrat starejši od najmlajšega izmed bratov Prevc. A šport zahteva svoj časovni davek, zato se je Domen moral od svojega jeklenega konjička posloviti.

 »Če imaš čas za to skrbet in se imaš možnost s tem ubadat... Jaz trenutno nimam ne volje, ne energije, saj je fokus na skokih. Če bi imel možnost, bi ga obdržal. A je prišlo do navzkrižja. Moja mama ima svoje mnenje, pa sem sprejel kompromis. Potegnil črto,« je poleti povedal Domen v podcastu Atmosferci.  

Tudi sicer je na Domnovem Instagramu opaziti vrsto avtomobilskih ikon, s katerimi so se doslej križale njegove poti. Od novih in starih Fordov Mustangov do številnih Porschejev.