To je skrivnostna avtomobilska zbirka legendarnega Richarda Hammonda

Legendarni Richard Hammond, nekdanji voditelj slovite oddaje Top Gear, je lastnik skrivnostnega skednja, kjer počiva del njegove avtomobilske zbirke.

To je skrivnostna avtomobilska zbirka legendarnega Richarda Hammonda (foto: YouTube) YouTube
18. 11. 2022

Hammond se, potem ko je televizijsko kariero obesil na klin, danes posveča tudi ustvarjanju kanala YouTube DriveTribe. Ta je namenjen avtomobilskim navdušencem, v enem zadnjih posnetkov pa so le ti dobili vpogled v poseben skedenj, poln prav posebnih avtomobilskih primerkov. 

Je v lasti Hammonda, saj vseh vozil iz zbirke vendarle ne more pospraviti v domačo garažo. Zato si je omislil skrivni brlog, kamor je shranil del svoje zbirke.

Nekdanji voditelj Top Geara je v ta namen izpraznil stari skedenj ter vanj umestil svoja vozila in motorje. Ob tej priložnosti ga je premierno predstavil širši javnosti. Kot prvo kamera pozdravi motociklistično pošast Suzukija GSXR 1100, ki jo voditelj bojda obožuje.

Na tržišče je prišla ravno v času, ko se je kot najstnik začel učiti voziti motor.

V zbirki sta tudi Hammondov Mustang 390 GT iz leta 1968 in Jaguar XK150, pod predelavo katerega se podpisuje njegova ekipa The Smallest Cog.

Njegov šestvaljni motor je Hammond označil za pravo mojstrovino, sploh kar se brnenja tiče. V oči pade tudi XK120, ki še čaka na obnovo, saj ima zanj lastnik velike načrte. Velikopotezni so tudi njegovi načrti s Peugeotovim tovornjakom, ki pa za zdaj ostajajo skrivnost.

Ne moremo niti mimo MG B GT z letnico 1972, ki ga je kot zadnjega v oddaji Top Gear vozil Hammond. Kupil ga je zaradi njegovega klasičnega videza, prvič pa ga je vozil šele za potrebe oddaje. Nekdanji voditelj Top Gear in The Grand Tour razkrije tudi Buicka Riviera Boat Tail iz leta 1972, ki počasi dobiva svojo končno podobo.

Preberite si še: Skrivnostna avtomobilska zgodba, ki je spodbudila začetek Michelinovih zvezdic in njeno prekletstvo

Poleg omenjenih so tu še Ducati 196, BMW R90S, deli za Land Roverja serije 1 in XK120 pa še soprogin Harley-Davidson, ki ji ga je kupil za 40. rojstni dan. Nekaj prostora v skednju žalostno sameva. Tam so poprej kraljevali Porsche 911T iz leta 1969, Lotus Esprit in Bentley, ki ji je nekdanji voditelj prodal, bojda zato, da nakupi nekaj opreme za delavnico.