Katere so najbolj zanesljive avtomobilske znamke? Vrh kroji ta peterica!

2. 4. 2023 | Nika Arsovski
Deli
Katere so najbolj zanesljive avtomobilske znamke? Vrh kroji ta peterica! (foto: Profimedia)
Profimedia

Medtem ko so nekatere avtomobilske znamke znane kot nadvse potrošne (za vzdrževanje), ob drugih vaši prihranki na računu ne bodo v hipu skopneli. 

Spletna platforma Hotcars je predstavila seznam vozil, ki so najbolj hvaležna za vzdrževanje. To pomeni, da boste z njimi imeli dokaj malo stroškov, saj jih boste le poredko zapeljali k avtomehaniku. 

Toyota

Toyota je blagovna znamka, ki ugled gradi na zanesljivosti. Čeprav to še ne pomeni, da bodo stroški vzdrževanja nizki, v Toyotinem primeru so. Po poročilu Consumer Reports je bila Toyota leta 2022 daleč najbolj zanesljiva avtomobilska znamka.

Tudi CarEdge je med prvo deseterico najbolj zanesljivih vozil uvrstil vrsto Toyotinih modelov.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOYOTA (@toyota)

BMW

Morda je presenečenje, da se je na seznam uvrstil tudi nemški proizvajalec avtomobilov BMW. Po podatkih Consumer Reports je bil BMW leta 2022 označen za tretjo najbolj zanesljivo znamko, medtem ko je CarEdge več modelov BMW uvrstil med najdražje razkošne avtomobile za vzdrževanje.

BMW nekdaj ni imel najboljšega slovesa, kar se zanesljivosti in stroškov vzdrževanja tiče, a, po zadnjih kazalcih sodeč, se ta podoba znamke izboljšuje. Drago je tako le vzdrževanje posameznih modelov, medtem ko zanesljivost ostaja na visoki ravni. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BMW Slovenija (@bmwslovenija)

Mazda

Mazda je znamka, ki od nekdaj slovi po zanesljivih avtomobilih ter preprostem in denarnici prijaznem vzdrževanju.

Mazda se je v raziskavi Consumer Reports 2022 o zanesljivosti avtomobilskih znamk uvrstila na četrto mesto, prav tako je bila četrta v raziskavi CarEdge (denarnici prijazne avtomobilske znamke z nizkimi cenami in nezahtevnim vzdrževanjem). 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mazda Europe (@mazdaeurope)

Honda

Podobno kot Toyota si je tudi Honda zgradila močan sloves zanesljivosti.

Honda je v raziskavi Consumer Reports o najbolj zanesljivih znamkah avtomobilov v letu 2022 zasedla peto mesto, visoko oceno pa je dobila tudi v analizi CarEdge. Uvrstila se je namreč na drugo mesto, med prvo deseterico pa se je znašla Honda Fit. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Honda (@honda)

Lexus

Kot Toyotina luksuzna znamka ni nesmiselno pričakovati, da bi Lexus kako izstopal v smislu zanesljivosti in relativno nizkih stroškov vzdrževanja.

Raziskava Consumer Reports 2022 je Lexus po zanesljivosti uvrstila na drugo mesto. Tudi CarEdge je Lexus uvrstil na drugo mesto najugodnejših luksuznih avtomobilov glede na stroške vzdrževanja, pri čemer se je več modelov Lexus znašlo celo med prvo deseterico. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lexus (@lexususa)

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu