To je zbirka Jasona Momoe, ki bi jo želel imeti vsak pravi avto-moto navdušenec

Jason Momoa ne potrebuje dodatne predstavitve. Nekateri ga poznajo iz slavne serije Igra prestolov, spet drugim je postal všeč kot lik Aquamana. Medtem ko je nežnejšemu spolu všeč tudi zaradi svoje postavnosti in privlačnega videza, mu bodo moški po spodnjem članku sodeč zavidali še zbirko vozil in motorjev.

To je zbirka Jasona Momoe, ki bi jo želel imeti vsak pravi avto-moto navdušenec (foto: Profimedia) Profimedia
30. 9. 2022

Ne čudi, da se v zbirki igralca skriva zavidljivo število Harley-Davidsonov, ki se dobro ujemajo z  njegovim življenjskim slogom. Poleg tega ima Jason tudi odličen okus za avtomobile. Vrednost njegove avtomobilske zbirke je ocenjena na dober milijon ameriških dolarjev.

Harley-Davidson

Eden najstarejših motorjev v Jasonovi zbirki je Harley-Davidsonov čoper Panhead z letnico 1957, s katerim je igralec nastopil tudi v filmu Road to Paloma.

Poimenoval ga je kar Mabel, kakor je bilo ime njegovi babici.

V podjetju Harley-Davidson so njegovo zvestobo nagradili tudi s Harleyjem Softail Slim, poleg tega pa si igralec lasti tudi ikonični Harley-Davidsonov Model J.

S tem pa njegove zbirke legendarnih ameriških motorjev še zdaleč ni konec, zadnja pridobitev je namreč električni model LiveWire.

Land Rover Defender

Eno izmed vozil, ki ima v igralčevem srcu poseben prostor, je Land Rover Defender. Gre za njegov prvi dražji nakup, od katerega se je moral kasneje posloviti, a mu ga je zatem uspelo dobiti nazaj v roke.

Ker je leta 2014 potreboval denar, ga je bil primoran prodati, a ko je spet prihranil dovolj, si je omislil taisti avtomobil in ga odkupil od novega lastnika.  

Vallkree Drifter

Kolo, izdelano po željah igralca, je prava paša za oči. Električno kolo v vintage obliki je v celoti ročno izdelano v Avstraliji, čeprav v sebi skriva japonsko električno moč, pa tudi kolesa in zavore.

Vsi modeli uporabljajo zanesljive litij-ionske baterije Samsung, ki so varno vgrajene v okvir iz lahke zlitine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VALLKREE ELECTRIC BIKES (@vallkree)

BMW R Nine T Scrambler

Močna in robustna zverina, primerna za zahteven teren, pa tudi cestno vožnjo, je igralcu pisana na kožo. Čeprav ima Jason v svoji zbirki kar nekaj motorjev, ta spada med najbolj trdožive.

Ford F-150 RV

Igralec pustolovskega duha le poredko dopustuje v prestižnih hotelih, najraje se namreč poda v divjino s svojim Fordom.

Momoa ga obožuje celo tako, da se je z njim pripeljal kar na premiero Aquamana.

Aston Martin DB5

Zlato obdobje je britanski proizvajalec avtomobilov Aston Martin doživel prav pod vodstvom Davida Browna, o čemer pričajo tudi modeli s kratico DB.

V DB5 je prvič v Goldfingerju sedel tudi sam tajni agent James Bond.

Rožnati Cadillac

Morda mu ga na prvi pogled ne bi pripisali, a v igralčevi garaži se skriva tudi rožnati Cadillac z letnico 1955. Momoa ga je poimenoval Bernardette. Avtomobil je v njegove roke prišel pred skoraj dvema desetletjema, glavni povod za nakup pa je bil sam Elvis Presley.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies)