To so superšportni avtomobili, ki jih vsakodnevno vozijo te zvezde F1

24. 9. 2022 | Nika Arsovski
Deli
To so superšportni avtomobili, ki jih vsakodnevno vozijo te zvezde F1 (foto: Profimedia)
Profimedia

Dirkačem F1 se hitrost pretaka po krvi. Zato ne čudi, da se tudi vsakodnevno po cestah prevažajo s super hitrimi avtomobili. Preverite s katerimi.

Dirkači formule 1 dokazujejo, da so tudi v vsakdanjem življenju zvesti svojim ekipam, saj številni tudi v garažah skrivajo avtomobile z značko svojih delodajalcev.

Lewis Hamilton

Sedemkratni svetovni prvak je lastnik neverjetne zbirke avtomobilov, med katero najdemo vrsto prekrasnih Mercedesov. To pa še ni vse.

Najbolj mu zavidamo kar dva izmed svete trojice hiperavtomobilov, Ferrarijevega LaFerrarija in McLarna P1. (manjka mu le Porsche 918 Spyder)

No, ali pa bi raje imeli njegovega McLarna F1? Hm, odločitev ni preprosta, sploh če temu prištejemo še Shelby Mustanga in Mercedes-AMG Project One, ki je najboljši približek dirkalnikom F1.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Sebastian Vettel

Nemec, ki je pred časom naznanil, da se konec sezone 2022 poslavlja od F1, je prav tako lastnik zavidanja vredne kolekcije avtomobilov. Naj za začetek omenimo Ferrari F40, ki je bil svoj čas v lasti slovitega opernega pevca Luciana Pavarottija.

Dolgoletnemu dirkaču Ferrarija v zbirki ne manjka vrsta Ferrarijev, kar tri (Ferrari Enzo, LaFerrari in F50) pa je pred meseci prodal na dražbi. Družbo prestižnim italijanom v zbirki dela še Aston Martin DBX, ki ga Vettel uporablja za vsakodnevne vožnje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sebastian Vettel #5 (@sebvettelnews)

Max Verstappen

Najbolj nora pridobitev v zbirki aktualnega prvaka je Dassault Falcon 900EX, s katerim premaguje razdalje po traku. Kot velik ljubitelj Porschejev si je ob prvi zmagi na dirki za veliko nagrado Španije kupil Porscheja 911 GT3 RS.

Prav tako se šušlja, da naj bi se v njegovi zbirki skrivala še 3 milijone vredna Valkyrie in ekskluzivni Ferrari Monza SP2. Precejšen preskok za fanta, katerega prvi avtomobil je bil Renault Clio.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1)

Charles Leclerc

Monaški dirkač je na eni izmed letošnjih dirk dvignil veliko prahu, ko se je v »službo« pripeljal s svojim personaliziranim Ferrarijem 488 Pista Spiderjem.

Že na prvi pogled postane jasno, da avtomobil pripada mladeniču, vsaj po monaški rdeče-beli zastavi in številki 16 sodeč.

Carlos Sainz

Sainz je eden tistih, ki jih super športni avtomobili kaj dosti ne ganejo. Vse do nedavnega je namreč vozil Volkswagen Golfa, s selitvijo k Ferrariju pa je presedlal na avtomobil prestižne italijanske znamke.

Za zdaj ostaja neznanka, za kateri model gre. Za časa, ko je dirkal v barvah McLarna, sta se v njegovi garaži skrivala tudi sivi 720S in črni 600LT Spider.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Fernando Alonso

Dirkaška legenda španskega rodu se najraje usede za volan svojega R35 Nissan GT-R. Poleg tega ima v lasti tudi vrsto Ferrarijev, vključno s 599 GTB Fernando Alonso edition.

S slednjim so pri Ferrariju kronali zmago na veliki nagradi Velike Britanije, šestdeset let po prvi zmagi na tem istem dirkališču.

Alonso je prav tako ponosni lastnik hitrega Alpine A110

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel