To so trije avtomobilski lepotci, na katere je Ronaldo še posebej ponosen

Nogometni virtuoz Cristiano Ronaldo je lastnik ene najbolj prestižnih avtomobilskih zbirk na svetu, ne le v nogometnem svetu. To pa so trije lepotci, brez katerih njegovo življenje ne bi bilo takšno, kot je.

To so trije avtomobilski lepotci, na katere je Ronaldo še posebej ponosen (foto: Profimedia) Profimedia
11. 12. 2022

Portugalski nogometni as se je s Portugalsko uvrstil v četrtfinale SP, kljub temu pa Ronaldo zadnje čase več pozornosti vzbuja s svojimi izjavami kot z nogometnimi vragolijami. 

Portugalec brez dvoma ve, kako vzbuditi pozornost. Temu primerna je tudi njegova avtomobilska zbirka z Lamborghiniji, Ferrariji in Buggatiji na čelu, v njej pa izstopajo tile trije lepotci.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

McLaren Senna

Leta 2019 si je Ronaldo privoščil omejeno serijo McLarna Senne, za katero je odštel več kot milijon evrov. To je seveda ob njegovem zaslužku drobiž. Ronaldovo premoženje se namreč ocenjuje na pol milijarde evrov. Superšportnik je poimenovan v čast Ayrtonu Senni, legendarnemu dirkaču F1, ki je življenje tragično izgubil na VN San Marina.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Ronaldo si ob posebnih priložnostih, kakršni so rojstni dnevi, lovorike in prestopi, rad privošči novega superšportnika.

Eden njegovih prvih, ki še danes zaseda pomembno mesto v zbirki, je Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, kupljen leta 2016. Z avtomobilom je obeležil portugalski naslov evropskih prvakov po zmagi nad Francijo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BUGATTI (@bugatti)

Bugatti Centodieci

Petkratni dobitnik Zlate žoge je za omenjenega Buggatija odštel neverjetnih 10 milijonov evrov. Nič čudnega, na svetu je zgolj deset primerkov vozila, eden pa je pristal v Portugalčevi garaži. Centodieci je bil zasnovan v čast Bugattiju EB110, enemu najhitrejših superavtomobilov, predstavljenih v 90. letih.

Za razliko od EB110 ima Centodieci 8,0-litrski motor W16, ki vas do 100 km/h pripelje v pičle 2,4 sekunde. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bugatti Centodieci 🇨🇵 (@centodieci_registry)