To so "zapovedi", ki se jih mora držati vsak novopečeni lastnik starodobnika (po izkušnjah "starega mačka")

Vsak lastnik starodobnika ima do jeklenega konjička v garaži prav poseben odnos. Ko tako danes s ponosom občuduje zgodovino na štirih kolesih, pa lahko kaj hitro pozabi na vse živce (da ne govorimo o denarju), ki ga je za dosego cilja pustil v avtomehanični delavnici. 

To so "zapovedi", ki se jih mora držati vsak novopečeni lastnik starodobnika (po izkušnjah "starega mačka") (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
16. 6. 2022

Ker se je najbolje učiti iz izkušenj drugih, smo se obrnili na Mateja Špeharja, ponosnega lastnika Volkswagnovega Bullija. Ta dandanes ponosno stoji v njegovi garaži. »Vredno je,« prikima Matej, a hitro doda: »A ne v denarju!«

1.      Zapoved: Številni na svojega starodobnika gledajo skozi prizmo denarja in zaslužka. Prepogosto pa se lahko le obrišejo pod nosom. »Potrebno je vedeti, da je obnavljanje starodobnika hobi, ne posel. Tako e je treba sprijaznit, da se vložek morda tudi na dolgi rok ne povrne,« na srce polaga Matej.

 

2.      Zapoved: Pri vložku se boste skorajda gotovo ušteli. Ni pomembno, ali se boste obnove lotili sami, ali boste za to zadolžili druge.

»Številka, ki jo boste na začetku imeli v mislih, niti najmanj ne bo tudi končna. Znesek je vedno višji. To je drži kot pribito, kot Pitagorov izrek,« zatrjuje sogovornik.   

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beer Bulli (@beerbulli)

3.      Zapoved: »Starodobnik je droga, odvisnost, ki se je ne moreš kar tako odvaditi. Iskreno povedano, gre za neozdravljivo obsesijo. Ko s projektom končaš, že razmišljal o novem,« o primežu starodobnikov pove oče Beer Bullija.

 

4.      Zapoved: Malo je tako zahtevnih finančnih investicij, kakršna je obnova starodobnika. Po mnenju Mateja gre celo za eno največjih življenjskih investicij: »Verjetno bo to vaša največja življenjska investicija, ali vsaj ena večjih. Čeprav na prvi pogled ne izgleda tako.«

Preberite si še: David Urankar ne skriva, da se z njim noče več nihče voziti

In še za konec: 

5.      Zapoved: Pa je vredno? Seveda je. »Ni boljšega občutka, kot kadar ti na cesti ljudje pomahajo in jim tvoj starodobnik nariše nasmehe na obraze,« s ponosom zaključi sogovornik.