To sta dva vsiljivca v razkošni zbirki boksarskega šampijona Tysona Furyja

Več milijonov dolarjev vredni garaži razkošnih avtomobilov dela družbo nekaj povsem običajnih vozil.

To sta dva vsiljivca v razkošni zbirki boksarskega šampijona Tysona Furyja (foto: Profimedia) Profimedia
20. 12. 2022

Angleški profesionalni boksar je eden tistih, za katerega ste slišali, četudi ne gledate boksa. Svetovnemu prvaku težke kategorije je s svojim dolgim jezikom in boksarskimi dvoboji uspelo ustvariti zavidanja vreden imperij v vrednosti 65 milijonov evrov.

»Gypsy King«, kakor se glasi njegov vzdevek, pa ima tudi več kot 2 milijona vredno avtomobilsko zbirko, v kateri pa poleg razkošnih vozil najdete tudi nekaj povsem običajnih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyson Fury (@tysonfury)

Svoji postavi primerno Fury potrebuje kar se da prostorne avtomobile.

Njegovo oko se je tako ustavilo na čistem prestižu – Rolls- Royceu.

V garaži ima kar dva predstavnika prestižne britanske znamke - Rolls Royce Phantoma, vrednega 430.000 evrov, in Rolls Royce Cullinana, vrednega 376.000 evrov.

Razkošni vozili, ki sta simbol prestiža in bogastva, sta v garažah številnih svetovnih zvezd, zato ni čudno, da si je svoji omislil tudi Fury.

Poleg Britancev ima Fury v svoji zbirki tudi dva Italijana. Ferrarija seveda.

Prvi je poskočni Ferrari GTC4 Lusso za 316.000 evrov, s katerim je Fury nagradil svojo uspešno boksarsko kariero, drugi pa Ferrari Portofino, katerega vrednosti se gibljejo okrog 260.000 evrov.

Slednjega ima tudi njegov stari prijatelj, boksarski kolega Billy Joe Saunders, zato je omenjeni Ferrari v Furyjevih očeh še toliko bolj poseben.

Od Ferrarijev in Rolls-Royceov pa do Volkswagnov.

Tega v Furyjevi garaži zagotovo ne bi pričakovali, a posebno mesto v garaži je našel za Volkswagnovega Passata.

Svoj čas se je boksarski šampion šalil, da se bo po upokojitvi naokrog prevažal le še s priljubljenim Passatom, saj ga naravnost obožuje.

V garaži izstopa še Mini Cooper, saj ni čisto jasno, kako se Tyson vanj sploh spravi. Tysonov Mini Cooper iz leta 1993 je pobarvan v rdeče in ima belo streho, ob boksarjevi pojavi za volanom pa se je pred leti nasmejala tudi njegova družina.