Toliko denarja naj bi sloviti Jay Leno plačeval za zavarovanje svoje izjemne avtomobilske zbirke (pozor, ni za prazne bančne račune)

Vsi bi radi bili Jay Leno, vsaj dokler ni potrebno plačati avtomobilskega zavarovanja. Šalo na stran. YouTuber Ari Cagan je izračunal, koliko znani televizijski voditelj in lastnik bajne kolekcije avtomobilov odšteje za zavarovanje svojih jeklenih lepotcev. 

Toliko denarja naj bi sloviti Jay Leno plačeval za zavarovanje svoje izjemne avtomobilske zbirke (pozor, ni za prazne bančne račune) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 6. 2022

Jay Leno je sinonim za poznavalca avtomobilov, saj je televizijski voditelj svojo avtomobilistično ljubezen pretvoril v zavidanja vredno zbirko. Vrednost le te ni povsem znana, saj se zbirka nenehno spreminja.

V grobi oceni gre za zneske med 52 in 100 milijoni ameriških dolarjev. V ta namen je Leno zaposlil ljudi, ki avtomobile in motorje vzdržujejo v dobri kondiciji, s tem pa stroškov še zdaleč ni konec.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jay Leno's Garage (@jaylenosgarage)

Ne le vzdrževanje avtomobilske zbirke, tudi avtomobilsko zavarovanje je velik finančni zalogaj. Sploh če se v tvoji garaži skriva 181 avtomobilov in 160 motorjev (podatka, ki sta zajeta v izračunu).

V ta namen je YouTuber Ari Cagan sestavil grobo oceno zneska, ki ga slavni voditelj letno plačuje za avtomobilsko zavarovanje. Pri tem je vštel tudi ostale s tem povezane stroške, med drugim tudi strošek zavarovanja velikanske garaže blizu letališča Burbank.

Po izračunu Cagana naj bi tako Leno za vsako vozilo odštel približno 45.250 dolarjev, za vsak motor pa 12.000 ameriških zelencev. Pri tem je upošteval splošen strošek zavarovanja, vedeti pa je potrebno, da večina vozil v Lenovi lasti stane dosti več.

Preberite še: To je 6 jeklenih lepotcev, ki jih je v svoji garaži skrival ta legendarni voznik formule ena

Če upoštevamo še strošek registracij in krovnega kritja nepremičnine, strošek za vzdrževanje znaša po grobi oceni nekaj več kot 1.117,571 dolarjev letno. Temu velja prišteti še plače zaposlenih, ki skrbijo za vzdrževanje in dobro kondicijo zbirke.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jay Leno's Garage (@jaylenosgarage)

Kakorkoli, tudi nekaj milijonov letno ni težava, sploh ob dejstvu, da Jay Leno letno zasluži 15 milijonov. Njegovo premoženje je ocenjeno na 450 milijonov ameriških dolarjev. K temu pa velja prišteti še vrednost nore avtomobilske zbirke, kakršne svet še ni videl. Kot omenjeno naj bi ta obsegala približno 181 avtomobilov in 160 motorjev, v njej pa najdete vse od super avtomobilov, do brezčasnih klasik in ekskluzivno redkih modelov.