5 vrhunskih daril za ljubitelje avtomobilizma, za katere bo obdarovanec hvaležen še celo leto

30. 11. 2022 | Nika Arsovski
Deli
5 vrhunskih daril za ljubitelje avtomobilizma, za katere bo obdarovanec hvaležen še celo leto (foto: Profimedia)
Profimedia

Prihajajo prazniki, vi pa še ne veste, s čim bi razveselili svojega dragega, ki sicer diha za avtomobilizem?! 

Sledilnik ključev Chipolo

Vaš dragi pogosto izgublja avtomobilske ključe? Če je odgovor pritrdilen, ga bo osrečil Chipolo. Barviti sledilnik se poveže z aplikacijo Chipolo na vašem telefonu in vam na pameten način pomaga najti založene avtomobilske ključe, telefon, ali denarnico.

Če iskani izgubljeni predmet ni dovolj blizu, da bi pozvonil, lahko v aplikaciji Chipolo na zemljevidu preverite, kje in kdaj ste ga nazadnje imeli s seboj. Najnovejši iskalnik Chipolo ONE pa bo avtomobilske ključe našel celo pod kupom perila ali v sosednji sobi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chipolo (@chipolo_tm)

Dirkaška izkušnja

Slovakia ring je dirkaška steza, ki se nahaja le nekaj ur vožnje iz Ljubljane. Licencirano dirkališče nudi vrsto aktivnosti za izkušene dirkače pa tudi ljubitelje avtomobilizma. Dirkališče velja za eno najdaljših v Evropi in je tehnično dovolj zahtevno, tudi za najbolj izkušene voznike. Prav zato vsakomur predstavlja dobršen izziv.

Na dirkališču prirejajo t. i. dirkaške dneve, ko lahko na progi preizkusite lasten avtomobil ali se naokrog zapeljete s katerim izmed tamkajšnjih avtomobilskih lepotcev. Si vaš dragi že od nekdaj želi izkusiti hitrost dirkaške steze ali preizkusiti katero izmed super hitrih avtomobilskih pošasti? Datume lahko preverite v koledarju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SLOVAKIA RING (@slovakia_ring)

Šola varne vožnje

Vsak izmed nas ima o svojih vozniških sposobnostih kar najboljše mnenje, kar pa še ne pomeni, da jih ni mogoče še izboljšati. Ob praznikih lahko podarite tudi darilno kartico AMZS za programe varne vožnje, od intenzivnega tečaja za avtomobiliste do tečajev za motoriste.

Ne le, da se boste na tečaju dobro zabavali, temveč boste pridobili tudi vrsto dragocenega znanja, ki vam bo na cesti prišlo še kako prav. Preizkusite se lahko tudi v dinamični vožnji z mojstrom Andrejem Jerebom ali drift akademiji z Luko Markom Grošljem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMZS (@amzs.si)

Poliranje avtomobila

Le kdo nima rad pospravljenega in čistega avtomobila?! Če želite dobro poskrbeti za svojega jeklenega konjička, je poliranje priporočljivo vsaj enkrat letno. Zaradi vremenskih in drugih dejavnikov namreč lak občutno izgubi svoj sijaj, z globinskim čiščenjem pa poskrbite za odstranitev bakterij in neprijetnih vonjav v notranjosti avtomobila.

V resnici gre za kar precejšen avtomobilski 'wellness'. »Uro ali dve porabim le za kakovostno čiščenje. Sicer pa je čas odvisen od kakovosti obdelave. Za kakšen avto potrebuješ 15 delavnih ur, za druge, ko gre za popolno korekcijo, pa tudi od štiri do pet dni. Pri tem stranke dobijo nadomestni avtomobil,« nam je ob zadnjem srečanju povedal Matic Kosmač iz KosmačCarCare.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matic Kosmač (@matic.kosmac1)

Naročnina na revijo Avto magazin

Avto magazin je najbolj strokovna in aktualna slovenska avtomobilistična in motociklistična revija. Natančni in neodvisni testi novih avtomobilov in motociklov, poročila z mednarodnih predstavitev avtomobilskih novosti, primerjalni testi, ekskluzivne napovedi modelov, ki jih tovarne šele skrivaj pripravljajo, so le del bogate vsebine, ki jo izkušena in strokovna ekipa pripravlja že leta.

Razveselite svoje bližnje z najnovejšimi informacijami o avtomobilizmu, prometu, motociklizmu in podrobnimi testi vsak drugi četrtek v mesecu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Avto magazin Slovenija (@avtomagazinsi)

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu