Uspeva združevati več karakterjev, za vsakogar nekaj

Zagotovo ste jo že opazili in se ozrli za njo. Nova Ford Kuga je samosvoja in Fordov najbolj elektrificiran model do sedaj. Razumemo, da je dandanes marsikdo še skeptičen do popolnoma električnih vozil in da ponekod zaostaja tudi nujno potrebna infrastruktura. Zato Ford ponuja enostaven prehod preko postopne elektrifikacije osebnih avtomobilov. 

Uspeva združevati več karakterjev, za vsakogar nekaj (foto: Ford) Ford
9. 6. 2022

Kateri pogonski sklop je pravi za vas?

Dejstvo je, da v kategorijo elektrificiranih vozil spadajo čisto vsi avtomobili, ki jim na neki način pri pogonu pomaga elektrika. Ker ima vsaka oblika pogona svoj namen, uporabniki pa najrazličnejše potrebe, je dobro, da razumete, kaj nam katera izmed njih ponuja. Različne vrste električnih vozil so namreč primerne za različne scenarije uporabe – na primer za krajša lokalna potovanja ali dolge vsakodnevne vožnje v službo in domov.

Ste bolj za klasični hibrid?

Kuga Hibrid uporablja povsem hibridni pogonski sklop s samodejnim polnjenjem ter združuje 2,5-litrski štirivaljni bencinski motor z Atkinsonovim ciklom, elektromotor, generator, litij-ionsko akumulatorsko baterijo in pri Fordu razvit samodejni menjalnik s porazdelitvijo moči.

Zelo primerna izbira za primestne in mestne vožnje, kjer bo glavnina opravljene vožnje potekala na elektriko. Kuga Hibrid je na voljo s sprednjim pogonom in tudi s Fordovim inteligentnim štirikolesnim pogonom.

Ne pozabite na FordPass Connect

Kuga je na voljo z vgrajenim modemom FordPass Connect, ki prinaša celo vrsto novih možnosti. Napredne možnosti za uporabo na daljavo vam omogočajo, da upravljate in nadzirate svojo povsem novo Kugo od koderkoli: tako lahko s telefonom poiščete svoje vozilo, zaklenete ali odklenete vrata in celo na daljavo zaženete motor, da v mrzlem jutru ogrejete vozilo (samo vozila s samodejnim menjalnikom). 

Aplikacija FordPass prinaša tudi nove funkcije, s katerimi bo za lastnike Kuge priključni hibrid izkušnja uporabe elektrificiranega vozila še bolj navdušujoča:

želeni čas polnjenja uporabnikom omogoča, da vnaprej nastavijo čas za polnjenje vozila in tako kar najbolje izkoristijo ugodnejše tarife, obenem pa nastavijo želeno raven polnjenja;

● čas odhoda omogoča pripravo vozila in zagotavljanje primerne temperature v kabini ob določeni uri, preden se uporabnik odpravi na pot;

● dnevniki poti in polnjenj pomagajo uporabnikom nadzorovati in preveriti porabo energije in goriva ter jim omogočajo pregled porabe goriva, s povsem električnim pogonom prevožene razdalje in uporabe regenerativnega zaviranja;

● raven napolnjenosti in obvestila za nadzor napolnjenosti baterije in razpoložljive razdalje za vožnjo;

Ste vedeli, da je Ford Kuga zelo prostorna? 

Zagotavlja največ prostora v segmentu za potnike v zadnji vrsti in največji prtljažnik, ki je enostavno prilagodljiv, glede na potrebe lastnika. Z enostavnim pomikom zadnje vrste sedežev naprej ali nazaj za kar 150 mm, si lahko zagotovite 1035 mm prostora za noge (kar je največ v tem razredu) ali pa s pomikom naprej povečate prtljažnik na 645 litrov, kar je prav tako največ v segmentu.

Vse to prinaša še bolj prilagodljiv dostop za mlajše otroke, še predvsem, ko jih je potrebno varno pripeti v otroške sedeže. Pri enostavni namestitvi vam pomaga tudi ISOfix sistem.

Ocena varnosti s petimi zvezdicami

Neodvisna organizacija za preverjanje varnosti s preskusnimi trčenji Euro NCAP je športnemu terencu Ford Kuga podelila najvišjo varnostno oceno s petimi zvezdicami. Tako je za zaščito odraslih osvojila 92 odstotkov, pri trčenju v bočno oviro in še zahtevnejšem preskusu z bočnim trčenjem v drog pa je prejela maksimalno število točk.

Ford ne razvija tehnologije, ki je sama sebi namen. Možnosti, kot sta vgrajeni modem FordPass Connect in novi sistem za ohranjanje voznega pasu z BLIS sistemom, v kombinaciji s paleto novih pogonskih sklopov Ford Hibrid odražajo nenehen razvoj uporabe naših avtomobilov in pomagajo, da nova Kuga postane del vašega vsakdanjika.

Vabimo vas, da izberite svojo na www.PrvaIzbira.si, kjer jo lahko tudi preizkusite. Vaša je lahko že za 191 € na mesec.