V garaži Lady Gaga najdete vrsto norih jeklenih konjičkov, a ta prav posebej izstopa (sploh ker je nekoč pripadal tej glasbeni ikoni)

Ena najbolj priljubljenih glasbenic zadnjega desetletja Lady Gaga, je v resnici velika avtomobilska navdušenka. Zvezdnica je vozniški izpit dobila šele pred šestimi leti, a je v tem času uspela vsa leta, preživeta na sovoznikovem sedežu. Preverite najbolj nori avtomobil, ki je bil svoj čas tudi v lasti večkrat nagrajene glasbenice, pa tudi pravega Kralja glasbe – Elvisa Presleyja.   

V garaži Lady Gaga najdete vrsto norih jeklenih konjičkov, a ta prav posebej izstopa (sploh ker je nekoč pripadal tej glasbeni ikoni) (foto: smclassiccars.com) smclassiccars.com
16. 7. 2022

Lady Gaga v svoji garaži skriva vrsto ameriških klasikov in evropskih super avtomobilov, med njimi pa brez dvoma izstopa Cadillac DeVille, ki si ga je nekoč lastil sam Elvis Presley.

Elvis je oboževal Cadillace, po nekaterih ocenah naj bi si jih za časa svojega življenja lastil več kot 200. Natančnega števila ni mogoče določiti, saj nihče ni mogel slediti, koliko jih je Kralj glasbe v življenju resnično kupil. Številne je poklonil svojim prijateljem in družinskim članom, nekatere pa celo bežnim znancem. Njegova ljubezen do Cadillacov je izvirala iz mladosti, ko je v Memphisu opravljal delo električarja.

»Ko sem vozil tovornjak, je mimo mene vsakič pripeljal kak bleščeč avtomobil, zaradi česar sem začel sanjariti. Vedno sem čutil, da se bo nekega dne tudi zame vse spremenilo,« je v nekem intervjuju opisal Elvis, čigar biografski film lahko spremljate na velikih platnih v istoimenski uspešnici.

Kot omenjeno, je številne svoje Cadillace poklonil bližnjim. Pred kratkim se je tako na dražbi znašel Cadillac, ki ga je poklonil svojemu osebnemu zdravniku Georgu Nichopoulosu. Eden izmed Elvisovih Cadillacov pa je pristal tudi v garaži Lady Gaga. Gre za Cadillac DeVille letnik 1955, ki si ga je pevka omislila za promocija petega albuma Joanne.

Tudi sicer pevka velja za veliko poznavalko avtomobilov, vsaj po izboru jeklenih konjičkov je temu tako. V njeni garaži tako najdete tudi Forda Mustanga iz 60. let minulega stoletja, pa Chevrolet El Camino in celo Mercedes-Benz W123 300D z letnico 1983.

Preberite si še: Takšen vozni park imata zakonca Pirc Musar, v garaži tudi prestižni Rolls-Royce

V svoji lasti ima pevka tudi Lincolna Continental Convertible z letnico 1965 in vrsto sodobnih jeklenih lepotcev od Lamborghinija Huracana do Audija R8 GT.